Народна странка

Алексић: Режиму не одговарају ред и демократија, изгубиће изборе ако грађани сазнају истину

Алексић: Режиму не одговарају ред и демократија, изгубиће изборе ако грађани сазнају истину

Први потпредседник Народне странке и народни посланик изјавио је данас да је дијалог власти и опозиције, под покровитељством Европске уније, сасвим сигурно закаснио за пролећне изборе, али да је, с друге стране, посредовање ЕУ заправо доказ да је Србија у озбиљној кризи и да ствари нису нормалне.

"Европској унији је овде потребна стабилност, вероватно и због решавања питања Косова, које се најављује за следећу годину", рекао је Алексић Фонету, и прецизирао да је ЕУ потребан легитимитет власти Александра Вучића, који је спреман да практично потпише правно обавезујући споразум.

Алексић је подсетио да власт до сада није уважила и применила ниједну препоруку европских институција и да зато није сигуран да ли она заправо и жели да промени оно што се дешава у пракси.

"Ако се у Србији уведе ред, они не могу да владају. Ако грађани сазнају истину, они ће изгубити следеће изборе", истакао је Алексић.

Алексић је навео да би волео да најављени дијалог доведе до тога да једног дана заиста буду одржани избори, али да, за сада, тих избора заправо нема, јер грађани немају шта да бирају.

Разговоре на Факултету политичких наука Алексић је оценио као неуспешне, зато што је намера опозиције да створи нормалан политички амбијент извргнута руглу.

Представници власти подсмевали су се захтевима опозиције, који су, према Алексићевом уверењу, били ништа друго него да власт почне да поштује сопствене законе и Устав Србије.

"Бојкот избора биће само део једног целокупног бојкота који треба да промени стање у Србији. Бојкотујемо стање у Србији, бојкотујемо један режим који је разорио и разара све у овој држави", поручио је Алексић.