Народна странка

Ђуровић: Суђење за изборе у Лучанима је фарса, ослобађајућа пресуда једино логична

Ђуровић: Суђење за изборе у Лучанима је фарса, ослобађајућа пресуда једино логична

Пред Основним судом у Ивањици данас је настављено суђење члану Председништва Народне странке Лазару Ђуровићу и још двојици окривљених који се терете за насилничко понашање на дан локалних избора у Лучанима, 16. децембра 2018. године.

„Данашње суђење показало је да је ослобађајућа пресуда једини логичан епилог овог монтираног политичког процеса. Избори у Лучанима, као и ово суђење, само су показатељ да у Србији нема елементарних услова за изборе и да је бојкот једино решење“, рекао је Ђуровић новинарима након суђења.

Ђуровић је додао да је то уједно и доказ да су слободни локални избори могући „само у договору са влашћу да се на дан избора повуку џипови и батинаши“.  

„Сведоци тужилаштва из Панчева нису негирали да су високи функционери СНС. Сведок Небојша Стоилковић је и директор Туристичке организације Панчева, а Небојша Денингер је власник једног панчевачког портала. Иако су тврдили да су у Лучанима на дан избора били по новинарском задатку, нису знали да одговоре зашто након тога нису објавили ниједну репортажу о изборима. Тиме су доказали да су били део батинашких одреда функционера СНС Бранка Маловића“, рекао је Ђуровић.

Ђуровићев адвокат Огњен Радић рекао је да се читав оптужни предлог против оптужених Лазара Ђуровића, Уроша Савића и Борка Пушкића заснива на изјавама двојице сведока који су данас дали изјаве које су и међусобно супротне и супротне изјавама које су дали у тужилаштву.

„Ђуровић се терети да је наводно ударио камеру, али је један сведок рекао да Ђуровић није ни пришао камери, а други да је ударио. После оваквих сведочења, није више јасно на чему се предмет заснива, јер су њихове тврдње биле једини доказ тужилаштва“, рекао је Радић.

Радић је истакао да не види други исход процеса осим ослобађајуће пресуде.

Адвокат Владимир Тодорић, који заступа Савића и Пушкића, рекао је да је „тужилаштво данас доживело фијаско и потпуни крах“.

„Након изјава сведока из Панчева, контрадикторних и међусобно и у односу на оно што су претходно изјавили, очекујемо ослобађајућу пресуду. Остало је још следеће рочиште и да се суђење приведе крају“, рекао је Тодорић.