Народна странка

Настављена акција „Један потпис мења све“, велики број грађана потписао против чланства Косова у УН

Настављена акција „Један потпис мења све“, велики број грађана потписао против чланства Косова у УН

Народна странка наставила је данас акцију „Један потпис мења све“ у Београду, Новом Саду и Нишу.

Штандове у центру Београда, код ресторана „Руски цар“, посетио је велики број грађана који су дали свој потпис против споразума који би Приштини омогућио чланство у УН, а одзив је био велики и у Новом Саду и у Нишу.

Акција ће бити настављена током августа у целој Србији.

Петицију можете потписати и путем интернета ОВДЕ.

Акцији у Београду данас су присуствовали потпредседник Народне странке Никола Јовановић, председник Извршног одбора Владимир Добросављевић и члан Председништва Народне странке Иван Гајић.

Они су разговарали са грађанима којима су образложили ставове Народне странке и разлоге због којих странка Вука Јеремића чини све да спречи потписивање споразума којим би се Србија трајно одрекла Косова и Метохије.

„Тај потпис би омогућио самопроглашеном Косову да постане члан УН, као што су то Француска, Немачка, Русија или Србија. Косовски Албанци након тога више не би имали разлога да седну за преговарачки сто са представницима Србије, што би изазвало изазвало погубне последице по виталне српске националне интересе“, рекао је Јовановић.

Јовановић је објаснио да у преговорима које последњих пет година води председник СНС-а Александар Вучић није било речи о српској приватној и државној имовини, вредној десетине милијарди евра, нити о српском културном наслеђу, попут манастира и цркава.

„Зато се пре одређивања статуса Косова и Метохије мора решити питање приватне и државне имовине“, рекао је Јовановић.

Јовановић је истакао и да се Народна странка противи проблематизовању југа централне Србије.

Добросављевић је рекао да велики број грађана који потписом подржава акцију Народне странке „Један потпис мења све“ најбоље показује колико је лажна Вучићева тврдња   да су се „сви Срби знају да је Косово изгубљено“.

„Подршка грађана нашој акцији показује и да је много оних који не деле систем вредности СНС-а у којем је све на продају, па и витални национални интереси, које је Вучић спреман да трампи за још четири године власти и уништавања Србије“, рекао је Добросављевић.