Народна странка

Марина Липовац Танасковић: Народна странка посвећена раду са младима и побољшању њиховог положаја

Марина Липовац Танасковић: Народна странка посвећена раду са младима и побољшању њиховог положаја

Форум жена Народне странке одржао је трибину „Грађанство и активизам младих“, поводом Међународног дана активизма.

Модераторке трибине биле су мастер менаџер у образовању Рамона Ручнов и педагог и дугогодишњи едукатор средњошколаца у области активизма Милица Рајевић, а на скупу су учествовали и омладинци Народне странке Београда.

Трибини је присуствовала и председница Форума жена Народне странке и посланица у Скупштини Србије Дијана Вукомановић.

Председница Форума жена Београда Марина Липовац Танасковић отворила је скуп рекавши да је то прва трибина у низу који посвећеном раду и политичкој едукацији младих.

На скупу су размотрена различита питања, а млади су говорили о активизму на локалном нивоу, регионалном, националном и међународном нивоу.

Било је речи о уређивању зелених површина, подизању свести о породици, еколошке свести, потреби за масовнијим бављењем спортом, систему награђивања младих, координацији факултета, студената и фирми које организују праксу.

Учесници су говорили и о политичкој ситуацији у Србији и потреби очувања територијалног интегритета, идентитета и културе, као и о представљању Србије на међународним манифестацијама.

Разговарало се и о праведнијем вредновању рада и лобирању за квалитетније образовање и праксу.

Председница Форума жена Народне странке Дијана Вукомановић је на крају трибине похвалила чланове странке који су организовали скуп и истакла да је вођена озбиљна дискусија и да Народна странка има омладину која је спремна да пружи пун допринос променама и успостављању демократског и праведног друштвеног поретка у Србији.