Народна странка

Боровић: Вучић свесно дисквалификовао истрагу да се не би дошло до озбиљних ствари

Боровић: Вучић свесно дисквалификовао истрагу да се не би дошло до озбиљних ствари

Председник Одбора Народне странке за правосуђе, адвокат Боривоје Боровић, изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић тврдњом да је прислушкиван „свесно дисквалификовао истрагу“ против људи које је полиција пратила и „контаминирао поступак који ће пропасти да се не би дошло до озбиљних ствари“.

„Вучић је том изјавом завео јавност на погрешан траг. Ауторитет председника државе би требало да буде довољан разлог да се сви уплаше и да прекину било какву истрагу. То је, по мом мишљењу, разлог за све ово“, рекао је Боровић телевизији Н1.

„Нико јавности није пружио доказ да су наредбом (о тајном праћењу и прислушкивању) биле обухваћене особе које су биле предмет опсервације полиције и тужилаштва и које су из криминалног миљеа. То што су они контактирали са председником државе, то је његов проблем“, додао је Боровић.

Боровић је истакао да је Вучић дужан да штити тајност истраге о прислушкивању и да не може јавно да саопштава да је био прислушкиван пре него што га тужилац и полиција испитају у ком контексту је разговарао са особама које су биле на мерама тајног праћења, односно прислушкивања.

„Никакве комисије не могу да побочно утврђују одговрност, је би се онда сви предмети завршавали на полиграфу или би се судске одлуке наручивале као у случају кривичне пријаве коју је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић поднео против браће Александра и Андреја Вучића“, навео је Боровић.

Боровић је додао да је тада Специјално тужилаштво великом брзином одговорило да браћа Вучић немају никакве везе са првооптуженим за производњу марихуане на имању „Јовањица“ Предрагом Колувијом, а са друге стране „нису чули да је Вучевић одговарао због лажног пријављивања“.

„У данашње време и тужилаштво и полиција и суд су сервиси актуелне власти – за све што власт замисли и направи некакав сценарио, они се потуре и све се ради на штету грађана а у корист политичких моћника“, закључио је Боровић.