Народна странка

Боровић: Политичари и мафијаши срешће се на оптуженичкој клупи по промени власти

Боровић: Политичари и мафијаши срешће се на оптуженичкој клупи по промени власти

Члан Председништва Народне странке, адвокат Боривоје Боровић, изјавио је да ће лустрација сигурно бити спроведена после промене напредњачког режима и да ће бити испитана имовина и похапшени људи који су чинили тешка кривична дела у дослуху са мафијом.  

„Будући суд за високу корупцију требало би да буде место где ће се на оптуженичкој клупи срести политичари, мафијаши и људи који су преко политике прали новац. Тада ће сви они сићи са грбаче народа. Сада су на власти исти људи који су били и 1991. године“, рекао је Боровић телевизији Наша.

Боровић је оценио да су људска права и медијске слободе данас много угроженији него 1991. године, када су одржане деветомартовске демонстрације.

Члан Председништва Народне странке је навео да у Србији нема система владања, јер је све функције приграбио један човек, председник Србије и СНС-а Александар Вучић.

„Сви други немо слушају и брукају се, али проћи ће и ово време, видео сам како диктатори падају један за другим“, рекао је Боровић.

Боровић је истакао да грађани и опозиција, који четири месеца протестују у градовима широм Србије, нису против државе, него против људи који привремено представљају државу.

„Ми хоћемо да вратимо државу народу. Србија ће, ако се ускоро не догоде промене, потпуно пропасти, јер ће млади отићи, а правосуђе је тешко потонуло, док безбедност у Београду никада није била гора“, рекао је Боровић.