Народна странка

Новаковић: Инвеститори олакшани а грађани оштећени

Новаковић: Инвеститори олакшани а грађани оштећени

У једној од најлепших песама Ђорђе Балашевић исписује стих: „Више не пролазим улицом Доситејевом и немам појма кад неко пита где је то“... Нажалост, онај који би требало да зна где је Доситејева, и у којем делу улице се налази број 11, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић – не жели да зна.

Дванаест породица је неодговорношћу инвеститора остало без крова над главом.

Најмање што град Нови Сад може и мора да учини је да заштити права грађана и да помогне да трајно реше свој проблем.

Посао градоначелника је био да одмах посети угрожене породице и понуди прихватљиво решење. Напротив, не само да их није посетио, него је све до данас одбијао да прими своје суграђане и разговара са њима о проблему за који они нису криви, али јесу оштећени.

Потпуно је јасно да градска управа има све механизме да стане у заштиту и помогне у збрињавању, а потом и решавању проблема грађана, али људског и професионалног обзира очито нема.

Тако је и данашњи састанак градоначелника са грађанима из Доситејеве 11 окончан без икаквих конкретних резултата. Грађанима нису довољне само утешне реченице него опипљива решења. Они данас нису разговарали са Милошем Вучевићем само да их саслуша него да их послуша.

Стварни градоначелник Новог Сада Андреј Вучић разговара само са инвеститорима, а лажни градоначелник Милош Вучевић невољно разговара са грађанима. Тако штету трпе и инвеститори и грађани. Инвеститори бивају олакшани а грађани оштећени. Позитиван салдо књиже само Андреј Вучић и  Милош Вучевић.

Позивам стварног градоначелника Новог Сада Андреја Вучића да не „помаже“ инвеститорима, а формалног градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића позивам да преузме одговорност и почне да ради свој посао.

 

Борислав Новаковић,

повереник Народне странке за Нови Сад и бивши градоначелник Новог Сада