Народна странка

Народна странка тражи оставку градоначелника Новог Сада због криминалног и скандалозног поступања у приватизацији ЈКП Стан

Народна странка тражи оставку градоначелника Новог Сада због криминалног и скандалозног поступања у приватизацији ЈКП Стан

Због штетних поступака и потпуног занемаривања интереса града Новог Сада у послу јавно-приватног партнерства у ЈКП Стану, Народна странка позива градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића да моментално поднесе оставку.

Иако је конcтантно упозораван од стране Народне странке да не срља у потпуно бесмислену и криминалну приватизацију ЈКП Стана, Милош Вучевић је истрајавао и каприциозно инстистирао на послу са литванском фирмом за коју је од почетка било јасно да има сумњиву пословну репутацију.

Прво, најважније и основно питање је са којим правом Милош Вучевић улази у процес приватизације јавно-комуналних предузећа. У питању је капитал града Новог Сада и нико нема право да багателише и проћерда оно што су генерације новосађана стицале. С којим правом спроводи  приватизацију ЈКП Стана и најављује приватизацију Спенса?

Власт СНС-а у граду Новом Саду предвођена Милошем Вучевићем најпре  је потпуно упропастила ЈКП Стан, а онда је предложила јавно-приватно партнерство са конзорцијумом који предводи литванска фирма Бусто Валда УАБ, која је толико несолидна да на крају процеса није имала довољно новца да уплати ни оснивачки улог.

Елементарна логика намеће  питање: Шта то Литванци знају, могу и имају, а цео комунални сектор, искуство и знање новосадских радника и руководилаца не знају, не могу и немају?

Свако разуман би након неуспешног посла на тренутак застао и анализирао властите грешке, али Милош Вучевић иде корак даље и најављује нови поступак приватизације ЈКП Стан. Уз то најављује да ће, за разлику од претходне неславно пропале у покушају, криминалне и скандалозне, нову понуду за ЈКП Стан учинити „још атрактивнијом и видљивијом за страног партнера“. То значи да Вучевић признаје да је претходни поступак био неатрактиван и мање видљив?

Градоначечлник Новог Сада показује темељно неразумевање и незнање  функционисања комуналног система. Није смисао управљања градом да учините атрактивнијом и видљивијом понуду страном партнеру, него да та понуда својом садржином заштити јавни интерес и права запослених у ЈКП Стану. Није посао градоначелника да привилегује и погодује страном партнеру, него да води рачуна о интересу града Новог Сада.

Вучевић има право да бламира себе , али нема право да понижава Нови Сад.

Без обзира да ли ову одлуку донео лажни градоначелник Милош Вучевић или стварни Андреј Вучић, одговорност ће сносити само један - Милош Вучевић. Зато Народна странка позива Милоша Вучевића да моментално поднесе оставку.

 

Борислав Новаковић

повереник Народне странке за Нови Сад