Народна странка

Борислав Новаковић: Апелујем на Новосађане да не чекају багере

Борислав Новаковић: Апелујем на Новосађане да не чекају багере

Повереник Народне странке и бивши градоначелник Новог Сада Борислав Новаковић упутио је апел грађанима Новог Сада да кроз разне видове грађанске непослушности јавно и гласно искажу своје неслагање са најавом актуелног режима да ће срушити СПЕНС.

„Након првог жестоког отпора овој идеји, партијска војска браће Вучић, која управља целом државом и нашим градом, ућутала се, али као што знате ово не би била прва погубна идеја коју су реализовали рачунајући управо на наше грађанско уверење да је свако невин док се не докаже супротно“, рекао је Новаковић.

Новаковић је подсетио да је актуелни градоначелник Новог Сада Милош Вучевић најавио да ће уместо СПЕНСА „Нови Сад добити мањи, функционалнији, економичнији и ефикаснији спортски центар“, али да је „заборавио“ да грађане информише да би рушење СПЕНС-а и градња новог спортског објекта коштала најмање око 30 000 000 еура, док би за инвестициони опоравак СПЕНС-а требало уложити око 10 000 000.

„Та рачуница показује сву погубност ове идеје чија је једина сврха да се формални градоначелник Милош Вучевић и стварни градоначелник Андреј Вучић, као експоненти грађевинске мафије, дочепају вредног грађевинског земљишта,“упозорио је Новаковић и објаснио да би се, након рушења СПЕНС-а и измештања стадиона ФК Војводине са постојеће локације на периферију Новог Сада, укрупњавањем обезбедило 150 000 м² највреднијег градског грађевинског земљишта.

„Као бивши градоначелник Новог Сада, апелујем да реагујемо на време, да нас не изненаде багери и коначни скор њиховог плана да Нови Сад буде губитник, а мафија добитник. Позивам вас, на све видове грађанске непослушности и отпора. Немамо право да ћутимо док се спремају да руше СПЕНС, који је део наше традиције, архитектпонски бисер нашег града и неодвојиви део урбаног и спортског идентитета Новог Сада. Када је СПЕНС грађен, наш град је имао 150 000 становника, а сада има троструко више, око 517 000. Зато је императив наше генерације да сачува СПЕНС и гради нове спортске објекте које ћемо оставити у наслеђе будућим Новосађанима,“ закључио је Новаковић.

Повереник Народне странке за Нови Сад и бивши градоначелник

Борислав Новаковић