Народна странка

Бачка Топола: Основан Општински одбор Народне странке

Бачка Топола: Основан Општински одбор Народне странке

Народна странка основала је Општински одбор Бачка Топола. За председника Општинског одбора Народне странке Бачка Топола изабран је Александар Карабасил. На скупу су говорили председник и потпредседник Народне странке Вук Јеремић и Здравко Здравко Понош, председник Извршног одбора Владимир Добросављевић и повереник за Војводину Борислав Новаковић.

Јеремић је рекао да председник СНС-а Александар Вучић планира да Србију претвори у камп за избеглице са Блиског истока и да због тога у иностранству окрећу главу од гажења демократије и људских права које спроводи напредњачки режим.

„Ако је неки простор замишљен да буде потенцијални избеглички камп, онда ту није потребна демократија. То добрим делом објашњава мањак критике Европе према диктатури и аутократији у Србији. Безобзирна и брутална власт у Србији спремна је да уради апсолутно све не би ли јој се дозволило да настави да черупа све што може“, рекао је Јеремић.  

Јеремић је навео да се напредњачкој власти мора стати на пут, ако Србија не жели да буде тампон зона између Блиског истока и Европе, него демократска, уређена и просперитетна европска држава, без обзира да ли ће ући у Европску унију.

„Ако желимо да будемо таква земља и ако желимо да спречимо да Србија на сваких неколико година остаје без пола милиона људи, морамо стати на пут овој криминализованој власти. Режим спроводи криминализацију свих институција, од локалног до највишег нивоа, јер када држава и криминал постану једно, онда нема промене власти. То се догодило у Црној Гори“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да Вучић припрема велику пропагандну акцију којом ће грађане слагати да зарад мира мора да стави потпис на косовску независност, односно на споразум којим би Приштина добила столицу у УН, и додао да је то, поред избеглица, такође разлог због којег неки међународни кругови окрећу главу од Вучићевог гажења демократије.

Председник Народне странке је навео да се Србија под напредњачком влашћу „убрзано празни“ и број становника се смањује, и додао да ће, ако се тај тренд настави, за свега једну или две генерације, бити доведено у питање постојање читавог народа и државе, јер је то процес који се тешко зауставља и преокреће.

Потпредседник Народне странке Здравко Понош рекао је да је власт одлучила да за нови национални стадион потроши 150 милиона евра, пошто је, како је иронично констатовао, решила готово све остале проблеме.

„Само још потроше тих 150 милиона евра и више нема проблема. Остало је још и Косово, само да се узме тај један метар назад, јер је све изгубљено“, рекао је Понош.

Понош је рекао да ствари, наравно, не стоје тако у стварности, али да ће Вучић покушати да све решава на тај начин – као да пре њега није постојало ништа.

„У стварности, изгубили смо пола милиона становника од почетка века, мање је пољопривредног земљишта, свиња, оваца, коза, трошимо мање струје. Само има више чланова СНС-а, криминала и миграната. То све пише у извештају Европске комисије“, рекао је Понош.

„Морамо вратити ствари на своје место, да пристојан свет живи од свог рада, да лопови иду у затвор, Вулин да се врати Мири Марковић под скуте, Вучић да се врати на факултет да студира, а мигранти да се пусте да иду тамо где су кренули или да се врате тамо одакле су дошли и да се од Србије не прави затвор. Лустрација ће поставити многе ствари на место у првој години нове власти“, рекао је Понош.

Добросављевић је рекао да је Народна странка заједница људи који деле исте вредности и који заједништвом желе да понуде бољи модел од владајућег и да успоставе боље друштво.

„Народна странка је данас најјача опозициона странка у Србији, јер су се у њој окупили квалитетни и угледни људи, који су препознали систем вредности око којег смо се окупили и који ће нам помоћи да Србију поново учинимо земљом пристојном за живот“, рекао је Добросављевић.  

Новаковић је навео да је село Оборњача код Бачке Тополе ненасељено од 2002. године.

„Овде смо се окупили да Бачка Топола не би постала као Оборњача. Народна странка је гаранција да се то неће догодити. Нећемо калкулисати ниједног тренутка и победићемо у Бачкој Тополи 2020. године“, рекао је Новаковић.   

Карабасил је навео да ће Народна странка у наредном периоду бити чувар чистог и јаког опозиционог духа и да ће се борити за пристојност, компетенције и културу у комуникацији.

На скупу је говорио и потпредседник Извршног одбора Народне странке Владимир Вуковић.