Народна странка

Алексић: СНС да престане да црта мету на челу Вука Јеремића

Алексић: СНС да престане да црта мету на челу Вука Јеремића

Након низа претњи, пребијања председника и потпредседника ГО Народне странке Врање Ђорђа Ристића и Драгана Павловића и константних притисака који укључују и разбијање излога страначких просторија, Народна странка суочила се и са претњама убиством.

Посланик Српске напредне странке Марко Парезановић на твитеру је уз фотографију Вука Јеремића и Славише Ристића, некадашњег председника општине Зубин поток, снимљену испред једног од православних манастира на Косову, објавио коментар “Претпостављам да му је Славиша објаснио какву политику да води, да не би прошао као Ђинђић”.

Први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић позвао је јавно тужилаштво да по хитном поступку реагује на изречене претње, а режим да престане са “цртањем мете на чело Јеремића”.

“Против чланова и функционера, а посебно против председника Народне странке Вука Јеремића, води се хајка идентична оној која се водила против Оливера Ивановића. Поред таблоида, чије лажи  подржава и председник Србије Александар Вучић,  сада имамо и претње посланика и највиших функционера Српске напредне странке упућене Јеремићу. Јавно тужилаштво по хитном поступку мора да реагује, јер смо у скоријој историји имали случајеве када су се такве претње обистиниле,” рекао је Алексић.

Он је додао да је режим претњом убиством отишао корак даље од насилничког понашања и бруталне хајке која се води према политичким неистомишљеницима и позвао Српску напредну странку да се изјасни “да ли је политика мржње, агресије, физичких напада и претњи убиствима политика којом та странка жели да влада Србијом”.

Српска напредна странка на исто питање није реаговала ни када су у Врању претучени чланови Народне странке, а поводом тог случаја Народна странка ће сутра,15.11.2018. у 12:00 часова Основном јавном тужилаштву у Врању предати кривичне пријаве против Божидара Поповића, Милоша Антића и још двојице НН лица који су извршили дело насилничког понашања и угрожавања сигурности када су 4. новембра претукли председника ГО Врање Ђорђа Ристића и потпредседника Драгана Павловића.