Народна странка

Алексић: Премијерка ћути док Албанци граде резиденцију "Владе Косова" поред манастира Грачаница

Алексић: Премијерка ћути док Албанци граде резиденцију "Владе Косова" поред манастира Грачаница

Народни посланик и први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић данас је премијерки Србије поставио питање која је нова политика Владе Републике Србије према Косову и Метохије након изјаве председника да је претходна политика поражена. Алексић је нагласио да на то питање није одговорио ни један од министара у Влади Србије када  је исто питање поставио прошлог четвртка у Скупштини Србије.
„Грађани Србије, а ни ми, народни посланици у Скупштини Србије, немамо информацију какву политику по питању Косова и Метохије Александар Вучић води. Не знамо која је политика доживела пораз, нити која је нова политика и зато тражим да се у Скупштини Србије та политика представи грађанима и постављам питање да ли је та "стара-нова" политика она коју данас заговара Тони Блер, највећи заговорник НАТО бомбардовања“, питао је Алексић.
Посланик Алексић упитао је премијерку и на који начин је Влада Републике Србије реаговала на одлуку Владе „Косова“ коју је потписао Рамуш Харадинај и која представља почетак изградње „Резиденције Владе Косова“ на неколико стотина метара од манастира Грачаница.
„Ако до сада наша Влада није реаговала на овај документ моје је питање на који начин ће реаговати и да ли је изградња „Резиденције Владе Косова“ разлог због кога је председник Општине Грачаница 'разграничио' ову општину и 'поклонио' њен део Албанцима“, рекао је Алексић.
Он је додао и да би „уместо претњи Савезу за Србију, председник општине Грачаница, заједно са осталим представницима "Српске листе", требало да се окрене заштити манастира Грачиница и Срба на Косову и Метохији” и поновио питања које је на претходној седници поставио свим министрима, а на које они, такође, нису дали одговоре.
„Ко је убио Оливера Ивановића и докле је стигла истрага о његовом убиству? Ко је под фантомкама рушио у Савамали? Ко је одговоран за пад потпорног зида на ’Коридору 10’ и шта су резултати истраге БИА у том погледу? Зашто је Србија и даље на црној листи ФАТФ? Зашто до сада није и када ће бити срушен нелегални угоститељски објекат на Копаонику?”
Народни посланик Мирослав Алекисћ додао је да ће сва ова питања предати и у писаној форми и подсетио на права грађана и обавезу министара и председнице Владе да одговарају на посланичка питања