Народна странка

Миловановић: Вучићева „дупла игра” у корист приватног трговца оружјем против интереса Србије

Миловановић: Вучићева „дупла игра” у корист приватног трговца оружјем против интереса Србије

Александар Миловановић, саветник председника Народне странке Вука Јеремића, изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић извозом оружја у Јерменију починио штету спољнополитичким интересима Србије зарад интереса трговца оружјем и спонзора СНС-а Слободана Тешића.

„Вучић се беспотребно меша у однос две Србији пријатељске државе, Азербејџана и Јерменије, правдајући извоз минобацача, муниције и противавионских топова једној од страна економским интересима Србије, док заправо штити интересе приватних трговаца оружјем“, рекао је Миловановић, који је и члан Главног одбора Народне странке и бивши радник Одељења за безбедност предузећа „Југоимпорт-СДПР“.

Миловановић је упитао како 20 милиона долара од извоза у послу приватног трговца оружјем, који је добијао повлашћене цене од менаџмента фабрике а на њену штету, може да буде више за државне интересе Србије од пар стотина милиона долара инвестиција из Бакуа, главног града Азербејџана.

„Да је Вучићу заиста стало до радних места у ’Крушику’, не би преко Министарства спољних послова блокирао директан извоз из те фабрике, а зарад интереса приватног трговца оружјем“, рекао је Миловановић.

Миловановић је навео да је веома чудно што институције које учествују у ланцу одлучивања о дозволама за извоз наоружања и војне опреме, као што су БИА и  министарства одбране и унутрашњих и спољних послова, не упозоре Вучића да лукративни интереси Тешића, једног од главних спонзора владајуће странке, могу да буду погубни за билатералне односе Београда и Бакуа.

„Није први пут да Вучић, због непознавања макро процеса и због лукративних интереса, чини штету спољнополитичким интересима Србије. Не тако давно је покушао да седи на две столице током сукоба два крила палестинског Фатаха“, рекао је Миловановић.