Народна странка

Липовац Танасковић: Уверавања да ће Коридор 10 бити завршен на пролеће вређају интелигенцију грађана

Липовац Танасковић: Уверавања да ће Коридор 10 бити завршен на пролеће вређају интелигенцију грађана

Председница Одбора Народне странке за саобраћај Марина Липовац Танасковић је, поводом изјаве министарке грађевине, саобраћаја и инфраструктуре да ће радови на Коридору 10 бити завршени на пролеће, истакла да тај рок није реалан.

„Од министарке смо навикли на константно продужавање рокова, што ће бити случај и са овим. Она је у новембру прошле године изјавила да ће до краја 2018. бити пуштен саобраћај на читавом Коридору 10 и кроз Грделичку клисуру. Сада је 2019, а радови нису далеко одмакли“, рекла је Липовац Танасковић.

Она је додала да је министарка Михајловић још једном обманула јавност рекавши да ауто – пут на траси Коридора 11 од Обреновца до Љига до даљнег неће бити пуштен за саобраћај због реконструкције нешто раније изграђене деонице Уб – Лајковац. 

„То није тачно јер поред деонице која се поново ради између Уба и Лајковца није завршен ни тунел Бранчић код Љига, па деоница између Лајковца и Љига свакако не би могла бити пуштена за саобраћај“, казала је Липовац.

Она је упозорила и на последице извођења грађевинских радова у зимском периоду.

„Такви радови нису квалитетни, брзо пропадају и теже се одржавају, а осим тога јако су небезбедни како са аспекта безбедности саобраћаја, тако и са аспекта безбедности радника. Посао грађевинског радника, према званичној статистици, је најопаснији посао у Србији са 23 погинула радника и 154 радника са трајним инвалидитетом у претходној статистичкој години“, указала је она.

Ресорни одбор за саобраћај тражи од власти да престане да обмањује грађане лажним роковима, статистиком, великим инвестицијама и другим проблемима који се крију, а који се систематски не решавају. 

„Да ли је у питању нестручност или се у позадини крију лични интереси владајуће странке?“ упутила је питање председница Одбора Народне странке за саобраћај.

Марина Липовац Танасковић
дипломирани инжењер саобраћаја