Народна странка

Лекари у Вучићевој Србији имају две могућности

Лекари у Вучићевој Србији имају две могућности

Градски одбор Народне странке Панчево је изненађен начином на који је режимски билтен познатији као РТВ Панчево у свом прилогу окарактерисао најновије „препознавање енергије“ и појачање СНС-а у Скупштини Панчева.

Као и све остало што се дешава у нашем граду и Србији у протеклих шест година овај „трансфер“ је мотивисан обећањем посла и привилегија.

Пре неколико дана је у јавност доспео случај др Тање Стовраг из Чачка која је јавно признала да је из опозиције прешла у СНС зарад субспецијализације, а случај одборнице др Дубравке Минић је само потврда да за посао у здравственом систему Србије није довољна диплома медицинског факултета већ је неопходна чланска карта владајуће странке.

Одборница др Дубравка Минић нас је информисала да је дуже време изложена притисцима да се учлани у СНС, а ти притисци су кулминирали пре месец дана када јој није продужен уговор о раду у Општој болници у Панчеву у којој је радила као лекар од 2015. Године.

Интересантно је да мање од месец дана од када јој је уручен отказ Болница у Панчеву запошљава 5 нових лекара што је доказ да потреба за лекарима постоји али очигледно мора да се испуни услов чланства у СНС-у.

Такође смо сигурни да је „изјава“ др Минић која је пренесена неистинита односно сигурни смо да она то није изјавила и постављамо питање зашто није снимљена већ само прочитана што је доказ да су то туђе речи јер нас је она сама пре одласка у владајућу странку обавестила да МОРА то да учини како би добила посао и издржавала своју породицу за шта имамо доказе.

Опет наглашавамо да је ово само један кап у мору случајева напрасне промене мишљења препознавања енергије владајуће странке.

Трагична је чињеница да у СНС Србији 2018. Године лекари који чине стуб сваког државног система и основ су социјалне државе имају само две опције или да се учлане у владајућу странку или да оду иностранство како би решили основне егзистенцијалне потребе.

Ако је такав однос према лекарима, најобразованијим људима једног друштва поставља се питање чему сви остали грађани Србије могу да се надају.

Народна Странка ће наставити борбу против таквог система и културног обрасца који прети да потпуно разори оно мало што је остало од обриса државе Србије и града Панчева.