Народна странка

Димитријевић: Обрачун зараћених клика у нишком СНС-у довео до насиља на улицама

Димитријевић: Обрачун зараћених клика у нишком СНС-у довео до насиља на улицама

Пре тачно месец дана, након једне у низу паљевина аутомобила градских и полицијских функционера, Народна странка у Нишу је упозорила да је бруталан унутарстраначки обрачун између зараћених клика унутар нишког СНС-а довео до насиља које се прелива на нишке улице.

Упозорили смо и да то насиље све више угрожава имовину, али и животе грађана Ниша. Зато смо тражили од начелника нишке полиције да се обрати забринутој и уплашеној јавности и објасни шта се чини на решавању учесталих случајева насиља.

Синоћ се догодило оно чега смо се прибојавали и на шта смо упозоравали - бомба подметнута под аутомобил однела је прву жртву новог таласа мафијашких обрачуна на све мање безбедним нишким улицама.

Чињеница да је пре две године истој особи већ паљен аутомобил, да о томе постоје снимци, али да упркос томе починиоци никада нису приведени, показује до каквих трагичних последица може довести нечињење органа безбедности.

Апсолутно је ненормално да се у Нишу, граду средње величине од око 250.000 становника, готово свакодневно догађају мафијашки обрачуни, незабележени у историји града. Само у последњих месец дана у Нишу је изгорело шест аутомобила, а било је укупно седам паљевина.

У Нишу влада потпуни хаос због корумпиране власти која је своје интересе ставила испред интереса грађана.

Народна странка верује у компетентност нишке полиције и истражних органа и зато налази само једно објашњење чињенице да ни након седам паљевина аутомобила нема ни приведених ни осумњичених лица - политичку позадину ових случајева.  

Апелујемо на криминалистичку полицију и Службу за борбу против организованог криминала да се одупру притисцима, уђу у осиње гнездо зараћених фракција владајуће странке и једном за свагда провере сумње које је изнео сам заменик градоначелника – да се на том месту налази жариште терора на нишким улицама.   

Поштени и мирни грађани Ниша заслужују мир и сигурност за своје породице и своју имовину у овом, до недавно безбедном граду.

Повереник Народне странке за градски одбор Ниш

др Дејан Димитријевић