Народна странка

Честитка председника Народне странке Вука Јеремића женама Србије

Честитка председника Народне странке Вука Јеремића женама Србије

Поштоване жене Србије,

Част ми је и задовољство да вам у име Народне странке честитам Међународни дан жена.

Пре свега, у моје лично и у име свих чланова и чланица Народне странке, желим да вас похвалим и да вам се захвалим на вашем великом доприносу који свака од вас даје у нашој заједничкој борби за демократију, људска права и слободе, за право на рад - запошљавање, повећање плата и пензија, школовање и здравствену заштиту достојну квалитета живота човека у 21. веку.

Ви жене сте већинско становништво у Србији. Али ова штеточинска власт не уважава ваше људске и радне потенцијале, већ вас експлоатише као јевтину радну снагу, ућуткују вас и очекују да ћете да пристајете да радите за ниску плату и надницу, док допушта својим бахатим функционерима да насрћу на људско достојанство жена које су им подређене на послу.

Не смемо да дозволимо да жене буду тиха, послушна већина – зато вас позивам да дигнете ваш глас, да се успротивите! Позивам вас да покажете солидарност, да сви заједно устанемо против вербалног, физичког и психичког насиља над женама, и да се одлучно одупремо свим насилницима, ко год да су, и на ком год положају да су.

Народна странка, и ја лично, показали смо и покренули све механизме, пре свега правне заштите жена које су биле изложене бескрупулозним насртајима и нападима на њихово достојанство, лични и професионални интегритет, и тако ћемо наставити и убудуће да чинимо.

Поштоване жене, наглашавам да смо сви ми саборци у овој дугорочној борби коју смо заједно храбро започели. На овај дан сви заједно поручујемо да нећемо стати, све док се не изборимо да жене и мушкарци буду равноправни, да имају иста људска права и слободе, да нам се у Србији рађа што више здраве деце, да им обезбедимо добре услове за квалитетно школовање, и једнаке шансе за посао, да нам наша деца не одлазе масовно из наше лепе земље у иностранство. Уверен сам да ће наша заједничка борба веома брзо дати резултате.

Настављамо да подржавамо све жене – да буду храбре победнице, а не пасивне жртве.

Борбу настављамо заједно – до победе, живеле жене!

 

Погледајте и изјаву потпредседнице Народне странке Санде Рашковић Ивић и Дијане Вукомановић, председнице Форума жена Народне странке поводом 8. марта