Народна странка

Батинаши из СНС Врање претукли председника и потпредседника ГО Народне странке Врање

Батинаши из СНС Врање претукли председника и потпредседника ГО Народне странке Врање

Четворица чланова Српске напредне странке у Врању физички су данас насрнули и претукли председника Градског одбора Народне странке Врање Ђорђа Ристића и потпредседника Драгана Павловића, који је и одборник у Скупштини града Врања.

„У овом тренутку јасно је да је режим почео физички да се разрачунава са неистомишљеницима. Павловић и ја смо кренули у просторије наше Народне странке и испред самог улаза чули смо вулгарна добацивања и минут након тога четворица чланова СНС-а које познајемо су нас напала“, каже Ристић.

Ристић додаје да га је један од чланова СНС-а држао док су остала тројица тукла одборника Павловића, а затим и њега. Он истиче да су чланови СНС-а наставили са увредама чак и након доласка полиције.

Инцидент је уследио након саопштења Народне странке у коме је Ристић указао да је скандалозно што је простор Дома културе Врање издат на коришћење Српској напредној странци и оценио да то представља „узурпацију градских просторија у страначке сврхе“.

Одговор Српске напредне странке, у недостатку објашњења, био је физички насртај на чланове Народне странке.

„Српска напредна странка своју масовност очигледно показује тиме што мноштво њихових чланова физички насрне на једног или двојицу неистомишљеника, али ми ћемо, без обзира на то наставити да указујемо на све што на штету грађана Врања ради СНС “, каже Ристић.

Народна странка позива надлежне органе да у најкраћем могућем року процесуирају насилнике из Српске напредне странке и позива Вучићев режим да се одрекне насиља у политичком деловању, а грађане Србије да се на време одупру диктатури.