Народна странка

Виолета Марковић (Чачак): На основу чега власт Славољубу Пиперу поклања објекат у центру града?

Виолета Марковић (Чачак): На основу чега власт Славољубу Пиперу поклања објекат у центру града?

Град Чачак поклонио је Славољубу Пиперу, потпредседнику Европске карате федерације, објекат површине 118 метара квадратних у самом центру. Пипер је на последњим изборима био на листи Српске напредне странке, а сада је и одборник у чачанском локалном парламенту.

„Јавни правобранилац града поред Мораве Катарина Новковић је пред судом признала да је објекат изграђен без одобрења надлежних служби“, изјавила је потпредседница Градског одбора Народне странке Чачак Виолета Марковић за Нова.рс.

Према њеним речима, објекат се налази на једној и заузима део друге парцеле у власништву града Чачка.

„Славољуб Пипер је практично заузео две земљишне површине. Интересантно је да у записнику не пише на основу ког доказа је Основни суд донео такву одлуку јер, да бисте некоме признали неко право, потребно је имати доказе. На пример, као што је сагласност да закупац гради на земљишту чији је власник град Чачак“, појаснила је Марковић. 

Она је истакла да Новковић није ишла на расправу, а према њеним незваничним сазнањима, запослена која је дала сагласност није имала праву врсту овлашћења да тако несто може да уради.

„Зашто су избегли нотара можемо веома лако закључити. По плану ПГР Центар, у том делу где се налази објекат је планирана јавна поџемна гаража. У Управу за урбанизам је стигао захтев за озакоњење објекта, па је право питање хоће ли он добити потпис из те службе", закључила је Марковић.