Народна странка

Народна странка Стари град: Много питања, а нигде одговора

Народна странка Стари град: Много питања, а нигде одговора

Председнику општине Стари град поручујемо да би, уместо што тако здушно брани председника и његову породицу од невидљивих непријатеља и непријатних питања одакле једном младићу који ради за 500 евра могућност да поклања станове и „тричавих“ 30.000 долара, било боље да се позабави људима који живе на општини којом управља и да одговоре на нека животна питања за наше суграђане.

Како је могуће да је дозвољено да се монументално здање као сто је Калемегдан до те мере наружи, оскрнави, а панорамски поглед на Дунав којем су се дивиле генерације Београђана претвори у гледање веша новопечених СНС богаташа који се утркују ко ће пре купити стан у К дистрикту.

Како је могуће да се као председник једне од најстаријих општина не бори против измештања центра града у њихов вољени Београд на води који ће вероватно представљати књишки пример корупције и ненормалне градње у једном од најлепших делова Београда, а који ће се, обзиром како се то гради, урушити сам од себе за десетак година када ова камарила падне са власти.

Да ли је могуће да није покушао, макар и стидљиво, да се побуни против плана за метро који је урађен тако да уместо да чвориште новог метроа буде тамо где је то у сваком нормалном граду и урађено, у самом центру града, у овом случају на Тргу Републике односно Теразијама, то буде измештено код поменутог пропалог пројекта који тако пожртвовано обилазе сваке недеље као да им је дедовина, а који ће грађани ове земље отплаћивати наредних сто година.

Да ли је могуће да у Душановој улици наше комшије и даље ломе ноге зато што улица и даље није комплетно завршена и колико ће нас укупно коштати овај пример бахатости, незнања и невероватне корупције за улицу која ће ући у анале неимарства као рекордер дужине трајања реконструкција београдских улица.

Да ли је председник староградских напредњака приметио да се Дорћол полако претвара у ратну зону бахатог инвеститорског урбанизма где сваки новопечени бизнисмен забоде копље и мисли да може ту да гради шта хоће и како хоће?

Зашто је дозвољено да се у плану обнове фасада волшебно избаци више од 20 зграда са наше општине а по налогу вечитог заменика који у свом покретном циркусу већ недељама малтретира грађане Београда и покушава да замаскира сва непочинства и сву неспособност бахате власти која је једино добра у рекетирању Београђана кроз повећања свих намета који су им пали на памет?

Да ли зна да се грађани једног дела наше општине већ пар година боре против провлачења тролејбуских жица кроз њихове улице, сече дрвећа, смањења паркинг места зато што је неко решио да је баш то најбоља траса како би се још делова старог града ослободило за нове бахате пројекте и рушилачке походе?

Има још много питања и проблема на које ћемо подсећати председника староградских напредњака и још једном му поручујемо да ово мало времена што ће бити на челу општине искористи да проба се позабави неким стварним проблемима наших суграђана, уместо што тако здушно брани једног посрнулог младића и покушава да се умилостиви свом вољеном вођи.

Ионако им није остало још много времена на власти, коју су добили зато што је највећи број наших комшија одлучио да бојкотује њихове лажне изборе и тиме су јасно поручили да их Стари град не жели и да никада наше комшије неће, у нормалним условима, прихватити да такви људи управљају нашом општином.

 

Народна странка Стари град