Народна странка

Народна странка Крушевац: Смрди цео град, хитно утврдити ко загађује ваздух

Народна странка Крушевац: Смрди цео град, хитно утврдити ко загађује ваздух

Потпредседник Градског одбора Народне странке Крушевац Владан Митић изјавио је да се у том граду у последњих годину дана често се осећа непријатан мирис у ваздуху, а највише у доњем делу града, у насељу Уједињене нације, у Улици Југ Богдановој, као и у насељима Бивоље, Дедина, па смрад долази и до центра града.

„Питамо градоначелницу Крушевца шта раде надлежне градске инспекције? Зашто не изађу на терен и утврде разлог загађења нашег ваздуха? Молимо је још једном и захтевамо да инспекције изађу на терен и утврде узроке загађења нашег ваздуха“, рекао је Митић на конференцији за новинаре.

Чланица Градског одбора Народне странке Крушевац Десанка Милетић рекла је да се након преговора између Владе, представника синдиката радника и Уније послодаваца о висини минималца за 2022. годину, дошло до закључка који је већ раније најавио председник Александар Вучић, иако то није у домену његових ингеренција.

„Он је најавио минималац у износу од 35.000 динара и то је уједно и одлука Владе. Предлог Савеза синдиката да висина минималца буде једнака износу потрошачке корпе, односно 39.000 динара није уважен. Потрошачка корпа је иначе сада толика, али је питање колики ће тај износ ће бити у октобру или новембру. Овим усвојеним износом минималца он  је повећан за само 9,4 одсто. Такође, из Уније послодаваца предлагано је повећање износа неопорезивог дела дохотка као и смањење доприноса за ПИО фонд. Ово је прихваћено, али тако да је неопорезиви део увећан за само 1.000,00 дин, а доприноси умањени за 0,5 одсто“ рекла је Десанка Милетић.

Десанка Милетић је додала да је Влада Србије, као и увек до сада, тако показала да је више на страни послодаваца него радника.

„А страни инвеститори, који од државе добијају огромне субвенције су посебна прича. Држава и даље није спремна да покаже добру вољу према радницима и домаћим привредницима. Много више пажње и новаца улаже у стране и успешне компаније, којима реално, та помоћ можда није ни потребна. Сигурно је да је пожељна, како би се привлачењем страних инвеститора одржао останак на власти. Тиме се штети  малим, средњим,  па и великим предузећима јер, уместо да помоћ усмери на  домаћу производњу И привреду новац се слива у стране компаније. Те компаније, данас, сутра могу да се, попут Геокса, спакују и оду из земље и оставе раднике и њихове породице без егзистенције“, закључила је Десанка Милетић.