Народна странка

Јеремић: Заштита Народне странке свима који се одваже да гласно говоре истину

Јеремић: Заштита Народне странке свима који се одваже да гласно говоре истину

Председник Народне странке је Вук Јеремић изјавио је да ће Народна странка пружити правну и сваку другу врсту помоћи и заштите свим грађанима који су спремни да подигну глас и указују на коруптивне и друге незаконите радње режима као што је то учинио председник ГрО Народне странке Крушевац Дејан Стевановић у случају шефа БИА-е Братислава Гашића.

“Гашић је на суђењу отворено рекао да је иполитичка личност. Само у једнопартијским државама истакнути партијски функционери постају шефови служби безбедности. То је био случај са „Штазијем“ у Источној Немачкој. Е, као што је окончао “Штази”, тако ће и сви они који злоупотребљавају политичке функције и баве се коруптивним радњама”, рекао је Јеремић након рочишта по тужби директора БИА-е Братислава Гашића против председника ГрО Народне странке Крушевац Дејана Стевановића.

Јеремић је истакао да се судија недолично понашао у судници.

“На сличан начин како се Гашић понаша у Крушевцу, а сви знају колико је бахат и како држи под контролом овај град, тако се понашао и судија. Због тога је неопходно да након промене власти дође до реваншизма – да Бата Гашић буде приведен правди и да му буде одузета сва коруптивно стечена имовина. Да буде опет нико и ништа и да га поново, као и 2012. године, пас нема зашта да уједе”, поручио је Јеремић.

Председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић изјавио је да су оптужени Дејан Стевановић и он напустили рочиште због пристрасности судије.

“Нема никаквог разлога да се судија понашао као адвокат Бате Гашића и да судска стража искључује јавност са рочишта. Вук Јеремић И Мирослав Алексић су дошли у својству моралне подршке али им није било дозвољену да уђу због тога што немају позив, као да се грађанима дају позиви да присуствују јавним суђењима. Након што сам тражио судско изузеће ако то не реши одмах, а након што су се тужиоци сложили са тим да немају ништа против, судија је променио своју одлуку и Јеремић и Алексић су ушли на суђење“, рекао је Гајић.

Он је додао и то да је сам судија спречио да Гашић одговори на скоро сва питања која је Гајић поставио “иако су сва питања била у директној вези са предметом ове парнице”.

“У својој каријери нисам доживео да се неко тако бахато понаша на суду. То је срамота за српско правосуђе, да на незаконит начин спроводи процедуре”, закључио је Гајић.

Председник Одбора у Крушевцу Дејан Стевановић подсетио је на разлоге због којих га је Братислав Гашић тужио.

“Гашић ме је тужио због изјаве 15. октобра прошле године где сам рекао да постоји нека врста обрасца по коме власт, односоно Гашићеви људи у Крушевцу додељују својим људима послове и разне друге ствари које њима доносе корист. Конкретно, објекат у Пионирском парку који је без тендера добио брат Братислава Гашића”, подсетио је Стевановић.