Народна странка

Јеремић: Победићемо режим у Београду, масовна подршка грађана нашој листи

Јеремић: Победићемо режим у Београду, масовна подршка грађана нашој листи

Председник Народне странке Вук Јеремић каже да је листа Драган Ђилас – Београд одлучује, људи побеђују највећа опозициона групација и једина која има капацитет да се озбиљно супротстави „бруталном систему власти“ који је успостављен у престоници и целој Србији.

„Начин на који је власт одлучила да води кампању могли смо видети на јучерашњем наступу председника Српске напредне странке Александра Вучића, који је на телевизији са националном фреквенцијом убиство Оливера Ивановића искористио за почетак кампање и бесомучно нападање опозиционих првака“, рекао је Јеремић у седишту Народне странке, где је почело прикупљање потписа грађана за листу окупљену око Ђиласа.

Јеремић је навео да нема никакве сумње да ће власт у овој кампањи користити сва средства, али да ће јој се начин на који то ради већ шест година сасвим сигурно обити о главу, не само у Београду, него убрзо и у остатку Србије.

„Веома смо задовољни одзивом грађана и очекујемо да ћемо у четвртак предати листу“, рекао је Јеремић.

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић рекао је да Београђани у последње четири године нису имали свог градоначелника, јер се Синиша Мали бавио бугарским туристима и арапским квази-инвеститорима.

„У последње четири године имали смо градског менаџера који тврди да пролазимо кроз златно доба у Београду, а неће да зна да је грејање најскупље у Београду, да Инфостан, Паркинг сервис и Градско стамбено узимају харач од Београђана и да су сва социјална давања смањена“, рекао је Јовановић.

Београђани ће зато сменити актуалну власт, а коалиција око Драгана Ђиласа у којој је Народна странка има највише шанси да то уради, истакао је Јоваовић, и позвао Београђане да гласају за ту коалицију.

Члан Председништва Народне странке Боривоје Боровић рекао је да очекује победу коалиције Драган Ђилас – Београд одлучује, која ће Београђанима коначно вратити слободу и права која су им била ускраћена.

„У Београду су учестала убиства, а београдска полиција нема посебна овлашћења и ми имамо предлог како да јој се овлашћења врате. Сматрам да је Ђилас одличан кандидат за градоначелника и очекујем да ћемо у Београду победити режим“, рекао је Боровић.