Народна странка

Јеремић: Победом у Београду спречићемо срастање државе и криминала

Јеремић: Победом у Београду спречићемо срастање државе и криминала

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас су предстојећи београдски избори од пресудног значаја, јер ће поразом власти бити заустављен отпочети процес сједињавања државе и организованог криминала, који је у Црној Гори практично онемогућио смењивање владајуће структуре деценијама.

„Ако се држава и мафија сједине у један организам, криминалци блиски власти више неће само пљачкати и претити, већ потпуно преузети државу и почети да убијају по целој Србији, као што је то данас случај у Косовској Митровици. Над њима више неће бити никакве контроле уколико председник Српске напредне странке Александар Вучић успе у својој намери да сједини државу и организовани криминал", рекао је Јеремић у гостовању на телевизији Наша.

Јеремић је истакао да ће криминалци устукнути ако се промени режим у Београду, видевши да су СНС-у дани на власти одбројани.

„Зато су избори 4. марта више од избора за Скупштину Београда - што је такође важно - али то су пре свега избори о будућности Србије, на којима ће бити одлучено како ће живети наша деца“, рекао је Јеремић.

Јеремић је позвао грађане да гласају за листу „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују", јер је то најјача опозициона групација која ће сигурно остварити најбољи опозициони резултат, док је гласање за мање листе које неће прећи цензус заправо гласање за СНС, коме ће се гласови прелити због правила изборног система.

Председник Народне странке је навео да је већина људи у Србији против власти СНС-а и да је важно да се грађани ослободе страха и гласају слободно.

Јеремић, који је и бивши министар спољних послова Србије, рекао је да је посета руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова Београду веома значајна, али да је власт својим примитивизмом и накарадном естетиком успела да упропасти чак и велики догађај откривања мозаика у Храму светог Саве, који је донација Русије и дело руских уметника.

„Наша држава је организовала на том светом месту лајт шоу у флуоресцентним бојама“, рекао је Јеремић, и подсетио да је он потписао споразум са Русијом којим је омогућена донација за Храм, али да није позван на свечаност, због чега су организатори са српске стране „црвенели и гледали у под“ пред руским партнерима када су их они за то на лицу места упитали.

„Ми црвенимо пред целим светом због незнања, и у великом броју случајева примитивизма, људи који нас воде. То изазива страшне подсмехе у светској јавности, а онда и ми као народ због њих црвенимо“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да Вучић не зна да одговори ни на једно питање које није намештено и да у иностранству „не зна да се пристојно понаша“, поготово пред новинарима који му нису наклоњени, што је „огромна срамота“, и као пример је навео Вучићево несналажење приликом недавне посете Хрватској.

Председница Форума жена Народне странке и посланица у Скупштини Србије Дијана Вукомановић рекла је да је са групом колега поднела захтев за формирање парламентарног анкетног одбора који би испитао све околности и утврдио неправилности везане за изградњу Београда на води.