Народна странка

Стефановић: Борићемо се да Србија више никада не буде земља крвавих кошуља!

Стефановић: Борићемо се да Србија више никада не буде земља крвавих кошуља!

Напад на мене није могао бити неорганизован, и то је био покушај убиства, рекао је лидер Левице Србије Борко Стефановић. Представник Савеза за Србију Драган Ђилас рекао је да је председник Србије Александар Вучић “главни кривац” за синоћњи догађај из Крушевца, када су претучени Стефановић и двојица активиста Левице Србије.

“Напад није био неорганизован, нема више верзија догађаја, већ само једне, није било туче, нисам се сам ударио, не познајем те људе”, рекао је Стефановић он у обраћању новинарима.

Стефановић је рекао да су нападачи пратили њихово кретање у Крушевцу на дан одржавања трибине.

“Пратили су наше кретање, кроз Крушевац, сликали нас, знали где се када налазимо и са намером да изврше убиство, јер сам добио ударац металним предметом у потиљак”, казао је.

Додао је да није добро да се говори да постоје различите веризије догађаја јер их нема, нити да су у питању лаке телесне повреде“, казао је Стефановић.

Он је рекао да опозицију овај напад и “покушај убиства” неће зауставити.

“Да Србија више никад не буде држава крвавих кошуља и падања крви оних који другачије мисле. Није мене, напала никаква атмосфера, већ организовани криминалци блиски власти и људима који господаре у Крушевцу. Режим Александра Вучића је људе поделио на оне који су са њима и непријатеље, а људе који су јуце скочили да нас убију су били организовани и припремљени и добро знали сваку наш корак. Ништа спонтано ту није било“, додаје.

Ђилас је на конференцији за новинаре на којој су говорили и лидери грађанског блока 381, СДС и ДСС, директно упутио поруку председнику Србије.

“Александре Вучићу ти си главни кривац за оно што се десило синоћ у Крушевцу, много већи кривац од батинаша. Ти си нас називао издајницима, бедницима, хуљама…”, рекао је он.

Он је упутио и поруку Висока представница ЕУ Федерики Могерини да су повреде које су Стефановић и још двојице људи јуче задобили доказ су колико смо демократски напредовали.

“Овде преостаје још само да се уведе полицијски час”, казао је.

Јанковић је поручио да ће лидери опозиције стајати заједно у оваквим ситуацијама, и да ће бранити сваког грађанина од “ове антицивилизацијске власти”.

“Људи који су напали Борка Стефановића су део батинашких фаланги”, казао је Тадић и додао да је бесрамно да из ЕУ поштују овакав поредак јер, како је рекао, у ЕУ овако нешто апсолутно није дозвољено.