Народна странка

Стефан Јовановић: Режимски таблоиди цртају мете на челу неистомишљеника

Стефан Јовановић: Режимски таблоиди цртају мете на челу неистомишљеника

Поводом најновије бруталне кампање коју против Народне странке води лист „Курир“, Народна странка обавештава јавност да је од маја месеца поднела десетине тужби против таблоида „Информер“, „Српски телеграф“ и „Ало“, а да ће тужити и лист „Курир“ због најгрубљих лажи које пласира о члановима Народне странке.

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић указује да је на делу „сатанизовање свих који се усуђују да помисле или изговоре аргументовану критику на рачун власти“ и да је Народна странка најчешћа мета напада режима.

„Сврха тих текстова које режим месецима пласира је директан напад на Народну странку као стожера опозиционог деловања и на терену најбрже растуће политичке странке у Србији, а циљ, који се неће остварити, је уношење раздора у Народну странку“, поручује Стефан Јовановић.

Јовановић додаје да је Александар Вучић створио „фабрику лажи“.

“Вучић се умио, али се није променио од времена када је био Милошевићев министар информисања. Режим са њим на челу је створио фабрику лажи које се креирају директно у кабинету на Андрићевом венцу. „Пинк“ и режимски таблоиди „Ало“, „Информер“, „Српски телеграф“, а сада и „Курир“ су само шрафови те фабрике“, каже Јовановић и додаје да режимски медији „цртају мету на челу“ људи другачијег мишљења.

„Са чињеницом како Вучићев режим злоупотребљава медије у обрачуну са политичким неистомишљеницима сад је већ упозната и светска јавност. Отуда и питање које је Ани Брнабић упутио новинар Дојче веле у вези са слободом медија, отуда и негативан извештај Европске комисије, али најопасније од свега је то што режимске телевизије и таблоиди цртају мету на челу људи који мисле другачије. Цену оваквих хајки, својевремено је главом платио Славко Ћурувија, а пре мање од годину дана и Оливер Ивановић“, упозорава Јовановић и позива на јединствену борбу против таквог сценарија.

„Наше тужбе и наша критика режима у вези са радом те фабрике лажи нису само начин борбе за истину, него и начин да спречимо да се понови оно што се догодило Ћурувији и Ивановићу. Варају се сви они који мисле да ће једног дана моћи да избегну одговорност правдајући се саветничким функцијама у кабинетима где се цртају мете на челу политичких неистомишљеника“, поручио је Јовановић.