Народна странка

Рашковић Ивић: Народна странка и опозиција не смеју да посустану због прљаве кампање којој су изложени

Рашковић Ивић: Народна странка и опозиција не смеју да посустану због прљаве кампање којој су изложени


Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић изјавила је да режим преко својих таблоида и телевизије “Пинк” показује колико му заправо смета опозиција.


“Данас је јако тешко бити опозиција јер одмах добијате етикету криминалца и лошег човека. Такав вид „етикетирања“ карактеристичан је за ауторитарне режиме којима, не само да смета опозиција, већ и новинари који професионално раде свој посао, па чак и карикатуристи”, рекла је Рашковић Ивић у емисији “Уз јутарњу кафу” на телевизији „Наша“.


Она се осврнула на и бруталну кампању коју против Народне странке, уз друге режимске таблоиде, води лист „Курир“. 


“Свако ко проговори нешто о режиму бива провучен кроз блато што се управо догађа председнику Народне странке који је тренутно “главна звезда таблоида”. Лист “Курир” пише све најгоре о њему настојећи да га криминализује и подрије Народну странку која има преко сто одбора у Србији” изјавила је потпредседница Народне странке и додала да режим тиме жели да пошаље поруку да на тај начин може проћи свако ко се усуди да противречи режиму.


Она је нагласила да опозиција, упркос медијској сатанизацији и криминализацији, не сме да посустане.
“Улога опозиције је да настави да ради свој посао. Нама се нуди халуцинација под називом “златно доба”, а ми треба да лечимо народ од те халуцинације у коју је режим баца”, рекла је Рашковић Ивић.


Говорећи о Вучићевој посети Паризу, она је подсетила да је председнику Србије упутила отворено писмо у комо га је замолила да откаже ту посету. 


“На прослави поводом стогодишњице од Првог светског рата Србији и Вучићу је упућена порука да је Европској унији „Косово“ много значајније и важније него што је Србија, па су они који су били губитници у рату били у првим редовима, а Србија је са својим председником била на некој споредној трибини”, истакла је Рашкович Ивић и упоредила Вучића са Тачијем, јер ни један ни други нису посетили гроб краља Петра, као ни српско гробље у Паризу.


Она је подсетила да је Вучић приликом последње посете Русији, од Путина тражио да Русија не стави вето на улазак Косова у Уједињене нације.
Говорећи о стању у Народној скупштини и коментарима да опозиција махом није присутна у раду скупштине, посланица је истакла да опозициони посланици скупштину напуштају приликом доношења бесмислених амандмана које подноси чланови СНС-а.


“Начин комуникације у Народној скупштини личи на ријалити програм где је дозвољено лагање и етикетирање и где председница парламента отворено подржава владајућу коалицију. Ако покушате да, у најбољој намери, дате неки коментар на закон, на ваш коментар се не одговара него се користе вербални напади на опозицију”, закључује потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић.