Народна странка

Режим у Црној Гори да укине забране уласка грађанима Србије који се нису огрешили о закон

Режим у Црној Гори да укине забране уласка грађанима Србије који се нису огрешили о закон

Народна странка осуђује непрекидно и потпуно обесправљивање српског народа које у Црној Гори спроводи режим Мила Ђукановића.

Као оправдање ускраћивању права и равноправности Срба у Црној Гори власти у Подгорици воде непрекидне шовинистичке кампање мржње.

Управо је у току убрзано суђење целокупном политичком вођству демократске опозиције и, нарочито, посланицима из реда странака које представљају српски народ у Црној Гори. Реч је о монтираном процесу, вођеном у најгорем стаљинистичком маниру, који је током протекле две године већ имао више од стотину рочишта! Циљ је криминализација свих демократа и Срба у земљи.

Гнушамо се и позивамо европску јавност на солидарност због злоупотребе историје и дивљачких кампања асимилације подстакнутих из врха државе Црне Горе која је чланица НАТО и кандидаткиња за чланство у ЕУ. Захтевамо да црногорски режим престане да се поиграва са полицијом и судством, као и да укине забране уласка грађанима Србије који се нису огрешили о било који закон, али нису у положају грађана Црне Горе које је могуће невине затворити.

Указујемо на злонамерну и подлу пасивност власти Александра Вучића у Србији. Ако Вучић и напредњаци имају неке дугове према режиму Мила Ђукановића, захтевамо од њих да исте исплате сами и из личних средстава, уместо што жртвују европске вредности, демократију, права грађана Србије и српског народа који живи изван граница отаџбине.

Чедомир Антић,
Члан Политичког савета Народне странке