Народна странка

Омладина Народне странке водом из Газивода полила цвеће испред Председништва

Омладина Народне странке водом из Газивода полила цвеће испред Председништва


Омладина Народне странке је поводом учлањења Косова у Европско удружење електромрежа поручила да неће заборавити још једно одрицање од националних интереса Србије, зарад поена од стране оних за које је Косово одавно независно. Омладинци су симболично флашу воде из Газивода коју су послали чланови са Косова и Метохије просули испред Председништва чиме су указали да се Народна странка не одриче народа са те територије.

“Док смо свакодневно трпели увреде од председника Србије како се не придржавамо мера против „најсмешнијег вируса у историји“  испоставило се да током ванредног стања његова реченица „не дам Газиводе“ не важи. Након Међународног олимпијског комитета, позивног броја и многих других организација, Косово не само да је успело да се одвоји од српског, већ је најавило спајање са албанским електро блоком”, рекао је председник Омладине Иван Гајић.

Члан Омладине Дарко Столић, иначе са Косова и Метохије, подсетио је по чему председник Србије мора бити запамћен.

“Осим што је познат по томе што је током бомбардовања 1999. године узео стан од државе, мора остати упамћено да је у тренутку ванредног стања услед пандемије предао Газиводе које, поред тога што је значајно за енергетску стабилност свих Срба, исто тако представља и резервоар пијаће воде јер се у летњем периоду готово цела Метохија снабдева одатле”, рекао је Столић.

Такође, омладинци су позвали све грађане да 21. јуна остану код куће, јер се тим чином одузима легитимитет режиму да тргује нечим што припада свим грађанима Србије зарад добијање подршке за даљи останак на власти.