Народна странка

Омладина Народне странке: Смањити превисоке акцизе на гориво којима се пљачкају грађани

Омладина Народне странке: Смањити превисоке акцизе на гориво којима се пљачкају грађани

Омладина народне странке данас је, симболичном акцијом испред зграде Владе Србије, скренула пажњу на цену горива у Србији. Председник Омладине Иван Гајић изјавио је да се за једну просечну плату у Србији може купити једва 370 литара.

“По томе се Србија налази на последњем месту у Европи. Преко 50% цене коју грађани плаћају, одлази на акцизе и ПДВ, а то је уједно и разлог зашто код нас цена овог енергента пада минимално без обзира што је на светском нивоу барел нафте никад јефтинији због смањене потражње Кине и Америке услед пандемије”, рекао је Гајић. 

Млади су истакли да када би се снизили намети државе, то не би довело само до појефтињења горива, већ и многих других основних производа за живот јер цена горива утиче на све.

“Према Закону о акцизама Влада може да снизи овај намет и до 20% и ми их позивамо да то моментално ураде, јер ако се председник хвали да имамо пара, онда нека то и покаже на овај начин”, рекао је Гајић.

Ипак, омладинци не очекују да ће њихов захтев бити прихваћен јер, како кажу, “нису наивни”. Због тога позивају све грађане да им се прикључе у бојкоту предстојећих избора и на тај начин не дозволе режиму да настави са пљачком државе и свих нас.