Народна странка

Омладина Народне странке позвала Загорку Доловац да се пробуди

Омладина Народне странке позвала Загорку Доловац да се пробуди

Омладинци Народне странке данас су посетили Републичко јавно тужилаштво и том приликом однели поклон Загорки Доловац. Они су јој поклонили кафу која треба да је „пробуди“, Закон о кривичном поступку како би увидела шта је њена функција, као и повез преко очију који ће је подсетити да је правда слепа и да се мора примењивати на све, без обзира на страначку припадност.

Млади су овом приликом подсетили да се Доловац од 2012. године готово не оглашава ни по једном питању из њене надлежности и не покреће поступке у случајевима у којима постоји основ сумње да је учињено кривично дело. Афере „Савамала“, „Јовањица“, „Крушик“, „Хеликоптер“ и „Тетка из Канаде“ су само неки од тешких злочина пред којима је Доловац остала нема.

„Уместо да као државни тужилац подиже оптужнице и својим деловањем покаже да злочин не пролази некажњено, она је успела да велики број грађана заборави да ова функција уопште постоји“, изјавио је председник Омладине Народне странке Иван Гајић.

Поверник Омладине за Нови Београд Петар Митов рекао је да Републички јавни тужилац није невладина организација па да може селективно деловати, као и да она мора да покрене кривични поступак сваки пут када се појаве основи сумње да је учињено кривично дело.

Омладина Народне странке је навела да је пасивност тужилашта само још један пример урушености институција и разлог зашто у Србији не постоје услови за фер и поштене изборе, јер би пред било којим насиљем непосредно пред или на самом дану избора, тужилаштво окретало главу на другу страну.