Народна странка

Омладина Народне странке покренула петицију да нови директор РТС-а постане Жељко Митровић

Омладина Народне странке покренула петицију да нови директор РТС-а постане Жељко Митровић

Омладина Народне странке данас је у близини зграде РТС-а прикупљала потписе да нови директор јавног сервиса постане власник телевизије Пинк Жељко Митровић. 

Како досадашњи директор Драган Бујошевић ускоро иде у пензију због чега је расписан конкурс, омладинци сматрају да је Жељко Митровић најбоља замена за Бујошевића јер РТС тренутно више личи на сиромашнију верзију Пинка него на институцију која независно функционише и извештава у интересу свих грађана.

Председник Омладине Народне странке Иван Гајић оценио је да ове две телевизије све више личе једна на другу јер „обе преносе ријалити програме“.

„Једина разлика је у томе што на Пинку имамо 'Задругу', а на РТС-у пренос Скупштине. Ако погледамо политичке емисије, оно што је на Пинку 'Хит твит' то је на РТС-у 'Упитник' Оливере Јовићевић”, рекао је Гајић.

Омладина је навела да је својом биографијом и ставовима, "српски проналазач, хемичар и господар српског џет – сета " идеалан кандидат за директора ове уништене институције која је један од главних разлога зашто треба бојкотовати изборе.