Народна странка

Омладина: Грађанима срећан 9. мај, а СНС-у дан жалости

Омладина: Грађанима срећан 9. мај, а СНС-у дан жалости

Омладина Народне странке одржала је акцију испред новобеоградског одбора СНС-а поводом 9. маја – Дана  победе над фашизмом.

Омладинци су, заједно са члановима омладине Демократске странке, желели да укажу на повезаност Српске напредне странке са екстремно десничарском оразанизацијом 1389.

„Председник Србије и СНС-а Александар Вучић учествовао је својевремоно у више акција ове екстремно десничарске организације. Подсећамо да је  покрет 1389 чији је вођа Миша Вацић био један од организатора нереда 2008. и 2010. године у којима је рушен Београд и када је нанета милионска материјална штета граду“, изјавио је повереник омладине Народне странке Нови Београд Петар Митов.

Он је додао да активности Српске напредне странке у потпуности одговарају обазцу понашања неофашитичких организација у Европи и свету.

„Сматрамо да је јако лицемерно од стране председника Србије да учеснике вишемесечних протеста назива фашистима, када су они ти који сарађују са ултра десничарским организацијама“, поручио је Митов.