Народна странка

Омладина Народне странке: Недопустив однос према Старом сајмишту

Омладина Народне странке: Недопустив однос према Старом сајмишту

Омладина Народне странке честита свим грађанима Србије Дан победе над фашизмом, 9. мај, дан када обележавамо 76 година од капитулације нацистичке Немачке и њених квислинга. 

"Ову прилику користимо да подсетимо недопустив однос републичких и градских власти према Старом сајмишту, делу града где се у време окупације Србије налазио концентрациони логор. Недопустиво је да се на простору где су убијене хиљаде Срба, Јевреја и Рома данас уместо меморијалног центра налазе теретане, ресторани и месни одбори политичких странака", изјавио је повереник Омладине за Београд, Петар Митов. 

Омладина Народне странке у сарадњи са Одбором за урбанизам ће у предстојећем периоду направити предлог решења за Старо сајмиште. 

"Сматрамо да на овом простору треба да се налази меморијални центар по узору на израелски Јад Вашем", закључио је Митов. 

"Недопустиво је да народ који је био на правој страни историје, који је Хитлеру рекао историјско НЕ, имао два антифашистичка покрета, био једна од највећих жртава Холокауста, има овакав однос према простору на ком се налазио конентрациони логор", закључио је Петар Митов.