Народна странка

Tоталитарни режим у Србији наставља обрачун са слободоумним уметницима

Tоталитарни режим у Србији наставља обрачун са слободоумним уметницима

Скидање представе “Утопљене душе” са програма фестивала у Алексинцу,  у којој једну од главних улога игра наш прослављени глумац Сергеј Трифуновић, још један је у низу скандалозних, осветничких потеза тоталитарног поретка у Србији усмерених ка уметницима  који се дрзну да слободно мисле и говоре.

Тим чином је режим Александра Вучића још једном је послао поруку уметницима у Србији, да свако ко не пристане да игра по правилима које они наметну, неће моћи  да се бави својом професијом.

Народна странка сматра увредљивим образложење председника фестивалског одбора Грујице Вељковића, да је таква одлука донета јер би Трифуновић могао да се нађе у сукобу интереса, пошто је његов отац Тома Трифуновић , уметнички директор фестивала.

Позивамо господина Вељковића, који је и председник општине Алексинац, да објасни јавности како је  Сергеј Трифуновић на поменутом фестивалу  учествовао са представом “Воз” 2016. године, иако је његов отац и тада  био на месту уметничког директора, а ове године се представа у којој он игра скида са програма два дана пред почетак фестивала, иако је најављивана месецима унапред! Јасно је да иза оваквог потеза челника општине Алексинац стоји политичка одлука из врха државе, као и у случају укидања радио и тв емисија, забране представа и филмова и скидања изложбе карикатура у Лазаревцу.

Прослављени српски писац и редитељ Синиша Ковачевић, потпредседник Народне странке, у знак протеста због неправде нанете Сергеју Трифуновићу, вратио је фестивалу у Алексинцу награду за животно дело која му је додељена пре неколико година.  “Велики је то фестивал за тако мало уметничко дело”, закључио је   Ковачевић.

Народна странка осуђује кампању која се већ месецима води  против нашег познатог глумца и хуманитарног радника Сергеја Трифуновића  и  позива режим да омогући слободу изражавања свим уметницима, а не само онима који су одлучили да зарад  личне користи “љубе опанак султану”.

 

Одбор за културу Народне странке