Народна странка

Јовановић: Вучић обманама покушава да сакрије вишак афера и мањак резултата Синише Малог

Јовановић: Вучић обманама покушава да сакрије вишак афера и мањак резултата Синише Малог

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да је председник Српске напредне странке Александар Вучић обмануо јавност тврдњом да је градоначелник Београда Синиша Мали смањио дуг сваког Београђанина за 300 евра.

„Вучић обманама неуспешно покушава да сакрије мањак резултата и вишак афера градоначелника Синише Малог“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Истина је да је јавни дуг Србије од доласка Вучића на власт 2012. године порастао за осам милијарди евра, па је сваки грађанин Србије, укључујући и нашу децу, задуженији за 1.142 евра, истакао је Јовановић.

Потпредседник странке Вука Јеремића подсетио је да је садашња градска власт у Београду крајем 2013. године затекла дуг од 412 милиона евра, од којих је половина била за Мост на Ади, док је почетком 2017. године дуг био 374 милиона евра.

„То је непуних 40 милиона евра мање, а не 500 милиона евра мање, као што тврди Вучић“, навео је Јовановић.
Јовановић је додао је претходна власт у Београду оставила два нова моста и висок ниво социјалне заштите, док ће наслеђе Малог и Весића бити „две незавршене стамбене зграде у такозваном Београду на води, нула капиталних инвестиција и смањивање скоро свих социјалних давања“.

„Народна странка гарантује Београђанима да ће новој власти они бити приоритет, а не бугарски туристи и арапски квази-инвеститори“, истакао је Јовановић.