Народна странка

Јовановић: Програм за Београд - стамбени додатак младима, бесплатни вртићи за сву децу

Јовановић: Програм за Београд - стамбени додатак младима, бесплатни вртићи за сву децу

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић је данас изјавио да ће коалиција "Драган Ђилас Београд побеђује, људи одлучују" "обновити средњу класу", обезбедити младим брачним паровима стамбени додатак од 150 евра месечно у наредних пет година и бесплатне вртиће за сву децу.

"Гарантујемо и бесплатне уџбенике за све ученике основних и средњих школа. Вратићемо и 13. пензију најсиромашнијим пензионерима у износу од 20.000 динара, док власт планира повећање цене вртића и нове намете", рекао је Јовановић Телевизији Наша.

Јовановић је истакао да Београд поново мора постати трговински и индустријски центар, уз обновљену Луку Београд, ревитализовану железницу и речни саобраћај.

"Београд не може да живи од бугарских туриста што је план садашњих градских челника Синише Малог и Горана Весића. Београђани морају да добију свог градоначелника, јер су у протекле четири године у Београду градоначелника имали бугарски туристи и арапски квази-инвеститори", оценио је Јовановић.

"За четири године нису спровели ниједну капиталну инвестицију, а сада обећавају фараонске пројекте, попут тунела који ништа не решавају, а за те пројекте се узима новац од осиромашених грађана", рекао је Јовановић.

Потпредседник Народне странке је навео да се мора зауставити непланско ширење Београда и да постојећа градска површина мора да се боље уреди ширењем водоводне и канализационе мреже и топловода, као и успостављањем ефикасне мреже градског превоза.

"Морамо да изградимо метро кроз насељене делове града, а не да метро иде од Макишког поља, где нема никога. Власт обећава изградњу метроа, а није била у стању да за четири године изгради шопинг кулу у Београду на води. Још се и хвале да ће та кула бити нови симбол Београда, поред Храма светог Саве и Мештровићевог Споменика Незнаном јунаку", рекао је Јовановић.