Народна странка

Јовановић: Сви незадовољни да искористе право гласа 4. марта

Јовановић: Сви незадовољни да искористе право гласа 4. марта

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је да је листа „Драган Ђилас – Београд одлучује. Људи побеђују“ најјача опозициона групација која ће постићи добар резултат на изборима и да ће Београд добити нову власт ако сви незадовољни грађани изађу на изборе и гласају.

„Грађани су прозрели игру режима са фантомским листама чији је циљ да одвуку опозиционе гласове и поклоне их Српској напредној странци, јер ни не намеравају да добаце до цензуса“, рекао је Јовановић у емисији „Србија реално“ на телевизији Наша, у којој је гостовао са Татјаном Пашић, кандидаткињом за одборницу на листи окупљеној око Ђиласа.

Исту улогу играју и квазиопозиционе партије којима СНС штампа и дистрибуира пропагандни материјал, додао је Јовановић.

Потпредседник странке Вука Јеремића позвао је грађане да гласају за опозиционе листе које могу да пређу цензус, и додао да је уз оџив већи од 860.000 гласова могуће да напредњачка власт буде смењена, јер СНС и СПС немају више од 380.000 гласова у престоници.

Јовановић је навео да у градском буџету има довољно новца за мере које предлаже коалиција окупљена око Ђиласа, али је неопходна боља расподела тог новца и сузбијање пљачке и корупције.

„Власт планира да за реконструкцију три километра спојених улица, од Цара Душана до Краљице Марије, потроши 28 милиона евра, што је највећа пљачка у Београду, а само по цени фаличне реконструкције Рузвелтове улице од 10 милиона евра сва деца су могла да добију бесплатне уџбенике“, рекао је Јовановић.

Јовановић је додао да је за 13. пензију за око 100.000 најсиромашнијих пензионера потребно 15 милиона евра, колико власт планира да потроши на „апсолутно непотребну гондолу“.

„Београд може постати привредни центар региона ако искористи потенцијал својих река за међународну трговину и ако развије независни шински систем за превоз људи и робе“, истакао је Јовановић.

Татјана Пашић рекла је да власт СНС за протекле четири године „није урадила ништа, а уништила је много“, док је Ђилас као градоначелник остварио видљиве резултате, попут мостова, 45 вртића и девет домова здравља и најугроженији су добијали помоћ, коју је напредњачка власт укинула.