Народна странка

Гајић: Опозиција би победила у Београду да је Народна странка прешла цензус

Гајић: Опозиција би победила у Београду да је Народна странка прешла цензус

Председник Народне странке Владимир Гајић изјавио је да би заједнички наступ на београдским изборима Народне странке, Доста је било и Двери ту коалицију десног центра учинио „релевантним фактором који не може да се заобиђе“.

„Постигли смо договор са Доста је било и чекамо да нам се придруже Двери. Према резултатима претходних избора, то је укупно шест одсто гласова. Несумњиво је да постоје потпуно исти интереси три странке. На локалном нивоу имамо сарадњу од раније. Настојимо да окупимо све странке десног центра“, рекао је Гајић за „Теразије подкаст“.  

Гајић је истакао да би опозиција у децембру победила на београдским изборима да је Народна странка прешла цензус.

„Нисмо прешли цензус јер Народна странка није имала медијску видљивост зато што су оба медијска пола била затворена за нас. Нека сада сви о томе размисле, и медији и политичке странке“, рекао је Гајић.

„Највећи проблеми Београда су саобраћај, загађење и корупција и о томе сам највише говорио у кампањи као кандидат за градоначелника. Политичке поруке Народне странке у кампањи за београдске изборе биле су међу најбољим“, додао је Гајић.

Гајић је навео да су избори за Скупштину Београда први по важности после парламентарних избора и да ће ти избори бити прилика за Народну странку да „врати крвни притисак у тело странке“.

„Надам се да ћемо постићи успех мудром политиком и паметном сарадњом са опозиционим странкама са којима можемо да сарађујемо“, рекао је Гајић.

Гајић је додао да без „садејства националне и прозападне опозиције“ не може бити промењена власт ни на републичком нивоу, ни у Београду, нити на председничким изборима.

„Услов за промену власти је да најмање пола милиона гласача владајућих странака пређе на страну опозиције. Опозиција већ готово 12 година не може да допре до гласача власти“, закључио је Гајић.