Народна странка

Понош: Опасно је када се Вучић и Тачи играју мира, а камоли рата

Понош: Опасно је када се Вучић и Тачи играју мира, а камоли рата

Потпредседник Народне странке Здравко Понош изјавио је данас да је председник Србије Александар Вучић „још једном манипулацијом понизио Војску“ наредбом о подизању борбене готовости, поводом упада косовске специјалне јединице РОСУ код језера Газиводе.

„Борбена готовост Војске се не подиже тако што Вучић подигне обрву, Марко Ђурић се уозбиљи, а Вулин обује обе чизме. Нити је било разлога за померање Војске, нити се то десило“, рекао је Понош листу „Данас“.

Понош, који је и бивши начелник Генералштаба Војске Србије, истакао је да је Вучић, осим што је још једном манипулацијом понизио Војску, узнемирио и грађане Србије и остварио се као уредник ријалтија на Пинку и РТС-у.

„Вучић и Хашим Тачи су у бизнису закувавања ствари око Косова до ивице сукоба, како би договор, који су иначе са својим менторима већ утаначили, могли да представе у јавности као спасоносни мировни споразум. Људи енормних амбиција, скромних способности и нечасних намера су ризични и када се играју мира, а камоли рата“, навео је Понош.