Народна странка

Понош: СНС у Београду на инфузији, опозиција има прилику

Понош: СНС у Београду на инфузији, опозиција има прилику

Потпредседник Народне странке Здравко Понош изјавио је данас да је уједињење СНС-а Александра Вучића и СПАС-а Александра Шапића показало да је СНС у Београду „на инфузији и прибегава кризном менаџменту“ јер нема кандидата, и да су ствари огољене, што је прилика за опозицију да искористи ту ситуацију, али да је питање да ли ће то и учинити.

„Такво огољавање је благотворно за опозицију, јер више ни најстарији гласачи у Новом Београду, који су гласали за Шапића, неће бити у илузији где је он, сада је то свима јасно“, рекао је Понош телевизији Нова С.

„Имамо шансе. Добра шанса је била и 2018. године, али су неки одлучили да се играју својих сепаратних колона. Режим себи не сме да дозволи да у Београду има резултат који почиње на три и учиниће све да то избегне. Покушаће да нас осакате и поткопају на сваком ћошку и да генеришу неке нове актере попут Љубише Прелетачевића Белог “, додао је Понош, који је и повереник Народне странке за Београд.

Понош је навео да је „било питање дана када ће се озаконити веза“ СНС-а и СПАС-а и да је то “природан брак“, те да су Вучић и Шапић „одлучили да се не скривају него да се сликају јавно“.

„Народна странка ће учинити све да има контролоре на свакој гласачкој кутији и јаку инфраструктуру, тако да будемо спремни и ако не будемо имали с ким да радимо. На политичкој сцени су и неки актери који мисле да је довољно да се појављују у медијима, а да Београд престаје код Трошарине. Није Београд само прича о томе да ли су залепљене жваке по плочницима Теразија, има људи који се у Београду баве политиком а не знају где је Рушањ“, рекао је Понош.

Понош је навео опозиција у преговорима о изборним условима уз посредовање ЕУ мора да покаже да је „довољно моћна и одговорна“ саговорник и да те разговоре не би требало користити као изборну кампању, јер би то значило да је опозиција већ одлучила да иде на изборе без обзира на резултат преговора.

„Народна странка не жели да на ту тему намигује ни гласачима ни режиму, а ни Бриселу. Неће нам изборну крађу спречити европски посланици Тања Фајон и Владимир Билчик, њима су преговори радно време, а нама је то живот. Ми морамо да имамо контролоре на свим изборним местима и јаку страначку инфраструктуру. Сви који мисле да је довољно да се увере четворо европских дипломата шта је у Србији лоше и шта би требало да се уради да у Србији буде као у Словачкој – нема од тога ништа“, рекао је Понош.

Понош је, упитан о данашњем разговору председника Народне странке Вука Јеремића са представницима ЕУ и црвеним линијама у преговорима о изборним условима, одговорио да се то не саопштава јавно, јер онда преговори не би имали смисла, али да су теме медији, функционерска кампања, финансирање избора и раздвајање избора – све о чему се месецима разговара.