Народна странка

Ристић: У финишу формирања треће СНС Владе, најављена посета Косову и Метохији Ане Брнабић

Ристић: У финишу формирања треће СНС Владе, најављена посета Косову и Метохији Ане Брнабић

Да би прекинула вишедневну сагу о испијању рамазан вина у сајамским халама Београдског сајма, мандатарка Ана Брнабић је по кратком поступку најавила још краћу посету северу Косова и Метохије за понедељак.

Посета Косову требало би да буде једнодневна и у друштву Петра Петковића и директора Канцеларије за еУправу Михајла Јовановића.

За скоро десет година колико је на власти и у врху политичког живота Србије, Ана Брнабић никада није посетила Косово и Метохију.

Поставља се питање где је била свих тих година? Шта је мотив да се баш данас тако рећи у пет до подне она сетила и Косова и Метохије?

Ана Брнабић није посетила Косово и Метохију ни као министарка државне управе и локалне самоуправе, а није желела да га посети ни као председница Владе Србије.

Зашто јој је баш сада толико интересантно да се прошета до Косова и Метохије?

Данас, да кажемо са титулом мандатара за састављање Владе Републике Србије, Ана Брнабић се сетила да посао није завршила до краја и јавно најављује посету крајњем северу Косова, односно Косовској Митровици, Звечану и Лепосавићу, општинама уз саме линије административних прелаза.

У исто време мандатарки Ани Брнабић не пада на памет да посети и Србе у Липљану, Штрпцу, Пећи, Грачаници, Трепчи, па ни и Приштину не жели да дође, као да жели да пошаље поруку да тамо нема никог, што је још једна велика лаж... Тамо, такође живе Срби али и други грађани, који завређују посету представника Србије, али и српских политичара.

На северу Косова и Метохије су већ недељама на снази рестрикције електричне енергије, и уместо да Ана Брнабић понесе као хуманитаран поклон понеки агрегат за струју и поклони то Србима на северу Косова и Метохије, мандатарка Србима води у госте директора Канцеларије за еУправу и дигитализацију. Да није тужно било би комично.

Међутим, оно што мора да забрине све у Србији, поред посете мандатарке Ане Брнабић северу Косова, јесте и најављена посета министара из кабинета Аљбина Куртија и то српским општинама на југу централне Србије, односно Прешеву, Бујановцу и Медвеђи.

О томе нема расправе нити једне речи, што је још један доказ усаглашених корака, исте политичке платформе, односно заједничке политике Српске листе и странке Аљбина Куртија, великих коалиционих партнера.

Тако се данас народу Србије рекламира добра капљица, опијање и уживање у винима из региона Западног Балкана, и у исто време нам се испод радара провлачи још једно очигледно усаглашено деловање СНС, односно агенде мандатарке Ане Брнабић и Аљбина Куртија.

Морамо да упозоримо грађане Србије да се на овај начин увлачи у проблем и јужни део Србије у већ отворену агенду одвајања Косова и Метохије.

О Заједници српских општина више нема ни речи, јер већ се увелико ради на посетама министара из Владе Аљбина Куртија деловима Србије, који су насељени Албанцима, попут Прешева и Бујановца.


Жарко Ристић
члан Председништва Народне странке задужен за Косово и Метохију