Народна странка

Ристић: Ана Брнабић унизила Србе начином на који је посетила Косово и Метохију

Ристић: Ана Брнабић унизила Србе начином на који је посетила Косово и Метохију

Данас су грађани Косова и Метохије још једном поражени. Данас је држава Србија још једном исмејана.

Након поражавајућег прихватања косовских докумената као валидних и вазећих, мандатарка за састав Владе Републике Србије Ана Брнабић унизила је све нас начином посете Србима са Косова и Метохије.

Прво су Влада Србије и председник Србије Александар Вучић указали на сарадњу Министарства унутрашњих послова Србије и такозваног Министарства унутрашњих послова такозване Републике  Косово.

То је урађено кроз прихватање косовских докумената као важећих, а онда је Ана Брнабић дочекана од стране представника институција Косова, односно Српске листе.  

Да постоји сарадња између МУП-а Србије и МУП-а Косова говори чињеница да сада МУП Србије поседује списак криминалаца који би својим, косовским личним картама, хтели да пређу у централну Србију.

Јер уколико не постоји та сарадња, како ће се спречити прелазак преко административних прелаза криминалаца који продају дрогу, оружје, бело робље…

Да ли ово значи да свака штампарија у Србији може да одради косовску личну карту са којом би свако из било ког дела света могао да се креће на релацији Београд-Приштина без последица?

Неприхватљив је и поражавајућ пристанак Ане Брнабић да буде дочекана од представника институција такозваних власти Косова.

Државу Србију на северу Косова и Метохије представља и заступа начелник Косовског управног округа, као и председници општинских већа општина са севера Косова и Метохије.

Нико од њих није био домаћин, него је домаћин био председник Српске листе са члановима Српске исте.

Питамо Ану Брнабић да ли је на регистарским таблицама аутомобила којим је дошла на север Косова и Метохије прелепила налепницама ознаку СРБ и грб Србије?

Зашто сви грађани Србије нису у истом положају када је у питању прелепљивање стикерима грба Србије?

Зашто нас власт у Београду тера на такво понижавање да морамо да клекнемо и прелепимо грб и мењамо таблице и лична документа, када пример Ане Брнабић  показује да то није обавеза?

 

Жарко Ристић
члан Председништва Народне странке задужен за Косово и Метохију