Народна странка

Јеремић: Власт планира да од Дивчибара направи Калуђерицу, одговараће сви до једног

Јеремић: Власт планира да од Дивчибара направи Калуђерицу, одговараће сви до једног

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас у Ваљеву да челници тог града планирају да од Дивчибара направе „мешавину Калуђерице и црногорског Златибора“ поспешивањем неконтролисане „дивље тајкунске градње“ на тој планини, а да ће по промени власти одговарати сви који су у то умешани.

„Ваљевом из сенке ведри и облачи потпредседник Извршног одбора СНС-а Бранко Маловић и поставља подобне кадрове на важне функције у градској управи, од којих неки нису из Ваљева“, рекао је Јеремић на конференцији за новинаре у Ваљеву, где су отворене и освештане просторије Народне странке.

Јеремић је истакао да ће садашње злоупотребе бити до краја процесуиране у будућности и да ће „сигурно бити кривично гоњени и одговарати они који буду покушали да од Дивчибара направе Калуђерицу“.

„У томе је предвиђено да кључну улогу одигра нова главна урбанисткиња Ваљева Јасна Мићић, која би требало да размисли како ће се и на који начин понашати у вези са парцелама на Дивчибарама. Нека члан Градског већа Ваљева Владимир Благојевић, који има фирму која обнавља месне заједнице и гради на Дивчибарама, размисли да ли је у сукобу интереса“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да ће „све утврдити надлежни органи када дође време, а то време ће доћи много брже него што јуноше и челници режима мисле“.

„Проћи ће корона, а остаће пошаст, немаштина и последице онога што су радили последњих осам и по година. Врло је близу тренутак када ће већина грађана схватити да од њих отимају будућност, како њихову, тако и будућност њихове деце“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да Народна странка „нема пардона у обрачуну са корупцијом и мафијом“, и да у томе предњачи потпредседник Народне странке Мирослав Алексић.

„Алексић је јасно и гласно говорио о случају ’Јовањица’, а да то није чинио, Србија данас не би знала да се дрога са тог пољопривредног добра транспортовала возилима са полицијским таблицама“, рекао је Јеремић.

Алексић је рекао да режим осам и по година разара Србију и од ње „прави велики ријалити вређајући интелигенцију грађана и извргавајући руглу све што је нормално“.

„Србија то више неће да трпи и Србија се буди. Број чланова Народне странке у Ваљеву је дуплиран у последња два месеца и ми ћемо бити кључна странка у промени режима, а потом и у будућој власти. Ми се не боримо да само променимо власт, него да Србија постане нормална држава задовољних људи и да успоставимо другачији и праведан систем“, рекао је Алексић.  

„Сви заједно радимо на изградњи и јачању страначке организације, почев од Вука Јеремића преко потпредседника и идемо по Србији свакодневно. Само ове недеље били смо у Кикинди, Новом Бечеју, Зајечару… Данас смо у Ваљеву, а сутра идемо у Крагујевац, Лапово и Тополу. Нема стајања ако хоћемо да се изборимо против лудила у којем живимо и да много радимо“, истакао је Алексић.

Председник Градског одбора Народне странке Ваљево Милош Миливојевић рекао је да Ваљево годишње напусти 2.000 младих и да одлазе стручни и креативни људи, док је просечна плата нижа од републичког просека, влада незапосленост.

„Када укажемо на истину, онда нас режим назива издајницима, лоповима и страним плаћеницима. Ја сам мобилисан у септембру 1991. године, два дана после рођења млађег сина, а старији је имао две године. Нису ми дозволили да дођем дан касније како бих видео тек рођено дете. Толико о домаћим издајницима. Ми у Народној странци нисмо ни страни ни домаћи плаћеници, него одвајамо свој новац и сналазимо се како и колико можемо“, рекао је Миливојевић.