Народна странка

Јеремић: Млади морају да добију прилику да се ангажују

Јеремић: Млади морају да добију прилику да се ангажују

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да се Србија најбрже и најефикасније може опоравити и реформисати ако младима буде пружена прилика да обављају одговорне послове.

„Хитно се мора преокренути изузетно погубан тренд одлазака младих из Србије. Србија ће постати држава неодржива на дуге стазе већ за коју годину ако се не реше два кључна питања, демографско и финансијско, односно сумануто задуживање државе по зеленашким каматама“, рекао је Јеремић у Суботици, где је одржана изборна скупштина Градског одбора Народне странке на којој је за председника одбора изабран дипломирани економиста Бане Максимовић (26).

Јеремић је навео да је „потпуно погрешно“ уверење неких младих да се не би требало бавити политиком јер су „сви исти и јер ништа не може да се учини“, пошто политика у значајној мери обликује животе свих грађана.

„Без обзира колико били ситуирани, једном ћете, нажалост, морати да хитно одете у болницу, а тамо неће бити анестезиолога или ће бити лекара који је купио диплому. Без обзира колико били имућни, може вам се догодити да идете улицом са својим дететом, а да криминалци једни другима поред вас дижу џипове у ваздух или се обрачунавају рафалном паљбом. Да вам се то не би догодило, потребно је ангажовати се у политици“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да није тачно да пружање прилике младима носи велики ризик јер немају искуства, пошто је управо искуство показало да људи у зрелом добу којима се укаже поверење могу разочарати много више него млади.

„Зато у Народној странци указујемо поверење младима као што је генерални секретар Стефан Јовановић, као што је нови председник суботичког одбора Бане Максимовић и као што су многи други млади којима смо пружили прилику. Избор Максимовића у Суботици и целог одбора у том граду који чине млади није експеримент, већ постаје правило у Народној странци“, рекао је Јеремић.

Јеремић је подсетио да је и њему указано поверење и да је био најмлађи министар иностраних послова на свету и најмлађи председник Генералне скупштине УН у историји.

„Најбољи начин да се одужим за то што је мени указана прилика да обављам одговорне функције када сам био млад је да и ја неком младом човеку исто тако пружим прилику“, додао је Јеремић.

Јеремић је истакао да Народна странка „никада и ни на какав начин неће склапати пакт са погубним режимом председника Србије Александра Вучића“.

„Нећемо склапати пакт ни у Београду, ни у Војводини, ни у једном селу у Србији, ни на Вучићевом канабету, и никада нећемо издати људе који су гласали за нас и оне који су се ангажовали у Народној странци“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да „сада у Србији није време идеологије, него је време у којем се осваја слобода“.

„Сада немамо тај луксуз да истичемо фине идеолошке и програмске разлике, јер морамо освојити слободу док не постане касно“, закључио је Јеремић.