Народна странка

Јеремић: Срби из Републике Српске и Црне Горе да имају гарантован број посланика у Скупштини Србије

Јеремић: Срби из Републике Српске и Црне Горе да имају гарантован број посланика у Скупштини Србије

Носилац листе „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“ Вук Јеремић изјавио је данас да Народна странка на изборима наступа са јасним и свеобухватним програмом чија је окосница „Проглас о српском питање у 21. веку“, који нуди „шта нам је чинити као народу у овом веку“.

„Овај Проглас је позив на јединство по најважнијим државним питањима. Прво од њих је унутрашње уређење државе, односно питање демократије и владавине права и облика државног уређења - република или монархија. Народ би на слободним изборима требало да се изјасни о томе“, рекао је Јеремић Радио Београду.

„Срби из окружења требало би да имају своје представнике у Скупштини Србије, тако да се један број посланика бира гласовима из Републике Српске и из Црне Горе“, додао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је српски народ један и недељив, а то значи да је Србин једнако онај ко живи у Чачку, Бањалуци, Херцег Новом, Нишу или Сиднеју и да је Србија његова матица, која мора једнако да се брине о свим припадницима српског народа.

„Ми се залажемо за војну и политичку неутралност Србије у 21. веку. Проглас се бави и питањем просвете и културе, која је главна везивна спона нашег народа у матици и ван ње, као и националном економијом и демографијом“, рекао је Јеремић.

„Тај програм нудимо целокупној јавности, не само као наш политички програм за ове изборе, већ и као позив на договор о најважнијим државним питањима“, додао је Јеремић.

Јеремић је рекао да Народна странка једина на изборима наступа потпуно самостално без икаквих коалиционих оптерећења и не кријемо се иза јавних личности.

„Ми имамо и те како познате људе са импресивним биографијама али они су кандидати – као на пример Санда Рашковић Ивић, Синиша Ковачевић и Владимир Гајић”, нагласио је Јеремић.

„Глас за Народну странку је сигуран избор да сачувамо државу одбацивањем ’француско-немачког’ плана за независност Косова и Метохије, да сачувамо земљу и животну средину забраном копања литијума, и да почнемо промену система, а услов за то је промена власти“, закључио је Јеремић.