Народна странка

Јеремић: Глас за Народну странку је сигуран избор да Србија сачува Косово и Метохију, огромна већина грађана против признавања лажне државе

Јеремић: Глас за Народну странку је сигуран избор да Србија сачува Косово и Метохију, огромна већина грађана против признавања лажне државе

Носилац листе „Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“ Вук Јеремић изјавио је данас да је огромна већина народа против признавања „Косова“ као независне државе и позвао грађане да гласају за Народну странку, јер је то сигуран избор за недвосмислено одбацивање „француско-немачког“ плана за независност Косова и Метохије.

„Србија под овом влашћу није одбацила тај план и 17. децембра је неопходна политичка промена да бисмо зауставили погубан пут признавања ’Косова’, које је предвиђено ’француско-немачким’ планом, што би довело до растакања државе Србије, стварања ’Велике Албаније’ уједињењем ’Косова’ и Албаније, и новог ултиматума Србији да се одрекне од Републике Српске“, рекао је Јеремић Радио-телевизији Србије.

Јеремић је истакао да је „француско-немачки“ план ултиматум са потенцијално најопаснијим последицама по опстанак државе и народа који је пред Србију стављен од 1999. године.

„Без Србије није могуће направити државу од тзв. ’Косова’, које је данас лажна држава, али ако постане члан УН, а планом је предвиђено да се Србија томе не противи, што значи да не тражи вето од Кине и Русије у Савету безбедности УН, онда ће постати права држава и потом ће се ујединити са Албанијом у ’Велику Албанију’, која ће имати даље територијалне претензије и то ће довести до нових сукоба на Балкану“, рекао је Јеремић.

„Србија би признавањем ’Косова’ показала слабост и уследили би нови захтеви за територијално комадање наше државе, као и нови ’француско-немачки’ план који би се односио на Републику Српску и ревизију Дејтонског споразума“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да Народна странка зна како да се тај план одбаци тако да не буде тешких последица и да Србија задржи своје економске односе са ЕУ, и додао да Србији неће бити уведене санкције ако одбаци ултиматум.

„Народна странка се залаже и за јасну и недвосмислену забрану копања литијума у Србији, као и за промену система“, рекао је Јеремић.

Носилац листе Народне странке за покрајинске изборе у Војводини Синиша Ковачевић рекао је да је Војводини „неопходна политичка ревизија“ да би опстала, јер ће у супротном бити настављен егзодус и села ће бити све старија.

„Војводина мора да постане фабрика под отвореним небом у којој ће се производити огромне количине хране. Кроз Војводину протиче пет великих равничарских река, она има канал Дунав-Тиса-Дунав и 30 језера, а наводњава се само 2,5 одсто територије Војводине“, рекао је Ковачевић.

Кандидат Народне странке за градоначелника Београда Владимир Гајић рекао је да су највећи проблеми у Београду корупција, саобраћај и загађење.

„Као адвокат са 32 године искуства у предметима везаним за корупцију, гарантујем да ћу сузбити корупцију у градској управи и установићу антикорупцијско тело у Београду“, рекао је Гајић.

„Сузбијањем корупције остаће више новца у буџету који ћемо уложити у градњу метроа чије ће линије бити у интересу грађана, а не у интересу инвеститора. Београђани сваке године од новембра до априла живе као у гасној комори, јер је термоелектрана у Обреновцу највећи загађивач. Увешћемо технологију која спречава загађење, а не да молимо Бога да дуне кошава да бисмо удахнули чист ваздух“, закључио је Гајић.