Народна странка

Јеремић: Резолуција о санкцијама Русији је Вучићево кукавичје јаје за опозицију

Јеремић: Резолуција о санкцијама Русији је Вучићево кукавичје јаје за опозицију

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да предлог резолуције о увођењу санкција Русији у Народној скупштини представља „кукавичје јаје“ председника Србије Александра Вучића које се подмеће опозицији са намером да подели опозиционе странке и унесе конфузију међу грађане.

„Не можемо аргументовано водити расправу о том питању пре него што Вучић у Скупштини Србије упозна посланике и јавност са чиме се то тачно Србији прети, односно због чега бисмо морали да уведемо санкције Русији упркос јасним негативним политичким последицама које би тај корак могао имати за решавање косовског проблема“, рекао је Јеремић на изборној скупштини Општинског одбора Народне странке Земун.

„Не делују уверљиво приче да ће ‘пасти небо’ и да ће се догодити катастрофа широких размера ако Србија не уведе санкције Русији. Прошло је већ осам месеци од почетка рата у Украјини, а ниједна од претњи с тим у вези се до сада није остварила – инвеститори се нису повукли из Србије, нити је било других значајних последица“, додао је Јеремић.

Јеремић је рекао да је Вучић подмеће кукавичје јаје опозицији “нажалост, уз помоћ неких са којима је Народна странка у прошлости сарађивала“.

„Народна странка неће сарађивати са Вучићевим режимом. Што се нас тиче, главна политичка подела у Србији је на оне који су спремни на колаборацију са режимом и на оне који то нису. Народна странка то није”, истакао је Јеремић.

„На страну колико је скандалозно рећи пре избора да сте против санкција, а после избора окренути ћурак наопако - то нека служи на част онима који су спремни да једну причу причају пре избора, а другу после њих. Оно што је много горе је да се сада, директно идући Вучићу на руку, опозицији подмеће кукавичје јаје са намером да се она подели. Народна странка у томе неће учествовати“, навео је Јеремић.

Јеремић је истакао да ће посланици Народне странке у предстојећој скупштинској расправи о буџету потврдити да је та странка „ударна песница борбе против режима“.

„Наш главни задатак је да променимо тешку и чемерну ситуацију коју данас имамо у Србији. Непрекидно путујем, готово сваког дана сам у неком другом граду у нашој земљи. Људи желе промене, а Народну странку препознају као најискренију опозициону снагу. Наступи наших посланика у парламенту им дају наду да су промене могуће“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да је вероватно да ће ванредни избори бити одржани до краја 2023. године и да је задатак Народне странке да „народу донесе победу“.

„Важно је разумети да данас у Србији није тема идеологија, рат у Украјини или климатске промене. Најважније је то да се изборимо за своју слободу, своју душу, своје достојанство, своју слободу и будућност наше деце, и да то учинимо до краја 2023. године“, закључио је Јеремић.

За председника Општинског одбора Народне странке Земун изабран је предузетник Стевица Ђенадић.