Народна странка

Јеремић: Уједињењем опозиције истраживања јавног мњења престају да буду тема

Јеремић: Уједињењем опозиције истраживања јавног мњења престају да буду тема

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да би уједињење опозиције пробудило наду великог броја грађана да је промена власти могућа и да тада „тренутна истраживања јавног мњења престају да буду тема“.

„Политика је много чешће емоција и хемија него математика. Математика није неважна, али она се мења преко ноћи ако се кресне искра наде и ако буде вере да су промене могуће. Буде ли опозиција јединствена, промене су могуће - сасвим сигурно у Београду, али можда и у целој Србији“, рекао је Јеремић у Новом Саду на састанку са представницима одбора Народне странке из Војводине.

„Зло на власти је спремно на све, осим на једно – да му се покажу зуби. То је Народна странка урадила на локалним изборима у Неготину, где смо самостално остварили резултат који не може да постигне ниједна опозициона странка ни у једном месту у Србији, осим можда у неким београдским општинама“, додао је Јеремић.

Јеремић је навео да је оптимиста да ће Народна странка, Странка слободе и правде и Демократска странка постићи договор о заједништву, а да ће након тога одлучити да ли ће заједно учествовати на изборима или их бојкотовати.

„Режим СНС-а ће отићи само преко улице, али да би људи изашли на улицу у довољно великом броју, они морају да бране своју изборну победу. Да би било улице, мора да буде изборне победе. Да би било изборне победе, морамо да будемо јединствени. Да бисмо били јединствени, морамо да се договоримо колико јуче, и да не цепамо длаку на четворо“, рекао је Јеремић.

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић рекао је да он „није онај Ковачевић који је напустио странку“, него је то учинио Владимир Ковачевић.

„Ја сам онај ружнији и глупљи Ковачевић. Основни је ред да се из странке не излази пред изборе, колико год да сте незадовољни. Изласци из странке овог тренутка не атрибуирају у себи само недостатак домаћег васпитања, већ врло вероватно и неке инструкције добијене приликом уласка у странку, а које су се сада активирале“, додао је Ковачевић.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је да је та странка у Неготину показала да је сазрела и да је способна да води „тврду кампању“.

„Ти избори су нам били потребни, и показали смо да само сами способни да освојимо три пута више гласова него што су истраживања предвиђала“, рекао је Алексић.

Председник Градског одбора Народне странке Нови Сад Борислав Новаковић рекао је да ће „режиму председника Србије Александра Вучића пресудити“ једна ствар – да ли Народна странка и опозиција имају јача уверења, снажнији карактер и да ли су спремни да више ризикују.

„У Неготину смо то показали и остварили двоцифрен резултат. Ако је клептоманска и патолошка жеља режима да остане на власти већа од наше да ризикујемо и да не питајући за цену уђемо у битку, онда нећемо урадити ништа“, навео је Новаковић.

Носилац листе Народне странке на изборима у Неготину Крста Станковић Њењуловић захвалио се колегама из Новог Сада на теренској подршци коју су му пружали у недељама које су претходиле изборима, и додао је да је за Народну странку у тој општини гласало више од 20 одсто бирача, али да је „успела да одбрани 13 одсто“, што је званичан резултат, док је остало украо СНС.