Народна странка

Јеремић: Након априла ће бити реваншизма, а Рио Тинта више неће

Јеремић: Након априла ће бити реваншизма, а Рио Тинта више неће

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да ће опозиција победити на изборима најављеним за 3. април 2022. године и да Народна странка „гарантује да ће по промени власти бити реваншизма, а неће бити Рио Тинта“.

„Ово није битка за фотеље, позиције и привилегије, него битка за корениту промену система. Народна странка по промени власти неће дозволити скретање ни за један степен са тог пута. Сви који су крали мораће да врате сваки украдени динар, а украли су милијарде, и одговараће по закону“, рекао је Јеремић на Изборној скупштини Градског одбора Народне странке Нови Сад.

Јеремић је истакао да ће Народна странка наставити да буде „најхрабрија, најгласнија и најчвршћа“, какав год јој „ударац, лаж, подметање и хапшење“ буду приредили.

„Жао ми је што са нама нису сви који су овде били када смо пре неколико година оснивали новосадски одбор, али политика је гробље оних који нису издржали. Тешко је примати ударце и бити изложен толиким притисцима и искушењима, али најјачи и најхрабрији остају“, рекао је Јеремић.

„Као што смо на локалним изборима у Неготину показали од каквог смо материјала и да се не плашимо, тако ћемо показати и у целој Србији. Неготин је нешто што је одредило будућност Народне странке, њега ћемо памтити и препричавати у годинама које долазе“, додао је Јеремић.

 

Јеремић је навео да ће Скупштина Народне странке, најављена за 26. децембар, бити „крај почетка“ те странке.

„Од 26. децембра и кампање коју ћемо водити до избора почиње други формативни чин Народне странке. Тада ће почети ново доба са новом снагом и јасним циљем. Идемо напред да бисмо променили Србију, и да коначно у нашој земљи почне да се живи живот достојан човека“.

Јеремић је навео да ће власт 3. априла организовати „највећу изборну крађу у историји вишестраначја у Србији“, али да ће опозиција то спречити, јер се ујединила и организовала.

„У Београд ће се сјатити река људи из целе Србије да одбране своју изборну вољу. То су недеље које ће донети промене“, рекао је Јеремић.

За председника Градског одбора Народне странке Нови Сад изабран је досадашњи председник Борислав Новаковић, а за повереника за Војводину Немања Кнежевић.

Новаковић је рекао да је Народна странка учествовањем на изборима у Неготину допринела да се „демитологизују и одагнају предрасуде о опозицији које су важиле у јавности“.

„Истраживачи јавног мњења су све време тврдили да је свака опозициона странка на ивици цензуса или испод цензуса. Народна странка је изашла самостално на изборе у Неготину и остварила солидан резултат. Требало је у теренској кампањи у 38 села допрети до сваког човека. Када је режиму постало јасно да идемо ка 20 одсто, приведено је 15 наших људи. Борили смо се и издржали смо“, рекао је Новаковић.

Новаковић је додао да су избори у Неготину показали да је контрола избора најважнија, јер се само ефикасном контролом може спречити изборна крађа.

Новаковић је рекао да је Нови Сад постао град којим влада брат председника Србије Андреј Вучић, криминалном сценом „оркестрира“ Звонко Веселиновић, а градска управа је изгубила интегритет.

„Планирају да купе 20.000 гласова, али је већ сада расположење Новосађана такво да им ни то неће помоћи да победе на изборима. Имамо велику шансу да уједињена опозиција победи у Новом Саду“, закључио је Новаковић.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић захвалио се новосадском одбору на помоћи коју су пружили одбору у Неготину, чиме су показали да је Народна странка постала „снажна организација са озбиљним тимом људи“.

„Зато што смо такви, не воли нас ни режим а ни неки други, али Народну странку нико не може да контролише осим нас и у будућности ћемо јачати и бићемо стожер будуће власти“, рекао је Алексић.

Кнежевић је навео да предстоји тешка борба за промену власти, а потом и система.

„Живимо у мафијашком циркусу, али сваки циркус једном прође и досади, с тим што циркуси са жонглерима и триковима заврше у малим местима у провинцији, а мафијашки циркузанти који су на власти у Србији завршиће у затвору и народу ћемо вратити сав новац који су му покрали“, закључио је Кнежевић.

Свечаном делу Изборне скупштине Градског одбора Народне странке Нови Сад присуствовали су представници одбора Народне странке из целе Србије, као и представници Странке слободе и правде, Демократске странке, Покрета слободих грађана, Покрета за преокрет, удружења грађана и невладиних организација.